BADANIA PRODUKTÓW - akcja konsumencka Stowarzyszenia
Moderator: Moderatorzy
Ja bym chciała, żeby zbadano znane produkty ogólnodostępne typu serek Danio, batoniki bounty , a nie jakieś pojedyńcze produkty spotkane w konkretnych sklepach, wtedy większość z nas nawet nie będzie mogła tego jeść, bo nie będziemy mogli dostać jakiś egzotycznych małych firm np Galetelli nie słyszałam nawet o takiej firmie , nie lepiej np Grycan lub Algida?
Dokładnie, niech skorzystają na tym wszyscy a nie tylko kilka osób, które ma dostęp do nieznanych firm.
Ja akurat jestem w lepszej sytuacji, ponieważ mieszkam w Warszawie, więc mam wiekszy dostęp do produktów, ale pisze tu w imieniu osób z mniejszych miejscowości, którzy np nie mają sklepu lidl, a wiadomo to co jest w lidlu nie znajdziemy w sklepie osiedlowym.
Np lody algida śmietanowe są chyba w każdym sklepie i wtedy każdy by skorzystał.
Ja akurat jestem w lepszej sytuacji, ponieważ mieszkam w Warszawie, więc mam wiekszy dostęp do produktów, ale pisze tu w imieniu osób z mniejszych miejscowości, którzy np nie mają sklepu lidl, a wiadomo to co jest w lidlu nie znajdziemy w sklepie osiedlowym.
Np lody algida śmietanowe są chyba w każdym sklepie i wtedy każdy by skorzystał.
- Tomkus
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Ja bym proponował niektóre produkty, deklarowane przez producenta jako bezglutenowe, z firmy Dr. Oetkera, a tak to jeszcze syropy owocowe Paola.
Ostatnio zmieniony śr 07 wrz, 2011 09:31 przez Tomkus, łącznie zmieniany 1 raz.
O, nie chcieć, o i nie móc umrzeć chociaż nieco!
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?
/Paul Verlaine/
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?
/Paul Verlaine/
- Małgorzata
- -#Moderator
Zrobiliśmy IV turę badań produktów na zawartość glutenu! Badamy tym razem alkohole, soki z syropem glukozowo-fruktozowym i parę innych rzeczy. Na dniach podamy wyniki, niestety oficjalna procedura troszkę trwa. Wśród przebadanych produktów snickers i bounty:) Ci co byli na spotkaniu Stowarzyszenia już wiedzą, ale bardzo proszę żeby nie zdradzali wyników zanim nie podamy wszystkich oficjalnie.
Można robić zakłady!
Można robić zakłady!

Prosiłbym o sprawdzenie przy najbliższej okazji sosów do ryżu i makaronu z biedronki marki Aspiro ( rewelacyjnie ułatwiają życie, po szybko i tanio można zrobić z nimi dania). Ich skład to: warzywa, koncentrat pomidorowy, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, ocet, zagęstniki:skrobia kukurydziana i guma guar, sól, naturalne zioła i przyprawy. Skład jest ok, jednak od czasu kiedy ich używam ( 3miesiące) bardzo zmalał mi poziom żelaza we krwi, wiem że to nie jest żaden wyznacznik, ale wg mnie nie są jedyną rzeczą, która za to może odpowiadać. Z góry dziękuję
- mamadwójki
- Aktywny Forumowicz
Małgorzata pisze:Zrobiliśmy IV turę badań produktów na zawartość glutenu! Badamy tym razem alkohole, soki z syropem glukozowo-fruktozowym i parę innych rzeczy. Na dniach podamy wyniki, niestety oficjalna procedura troszkę trwa. Wśród przebadanych produktów snickers i bounty:) Ci co byli na spotkaniu Stowarzyszenia już wiedzą, ale bardzo proszę żeby nie zdradzali wyników zanim nie podamy wszystkich oficjalnie.
Można robić zakłady!
już się nie mogę doczekać publikacji wyników tych badań!!!!
Asia
- mamakubusia
- Aktywny Forumowicz
- madzialena
- Aktywny Forumowicz