Parafie przyjazne bezglutenowcom
Moderator: Moderatorzy
Parafia Matki Bożej Anielskiej Kościół Św. Ducha
Dębica 39-200 ul.Chopina 2 woj. podkarpackie
Wystarczy zgłosić kapłanowi przed mszą, że chce się przyjąć Komunię bezglutenową.
Dębica 39-200 ul.Chopina 2 woj. podkarpackie
Wystarczy zgłosić kapłanowi przed mszą, że chce się przyjąć Komunię bezglutenową.
Ostatnio zmieniony pt 25 sty, 2013 16:40 przez tiniu59, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Aktywny Forumowicz
Parafia pw. Św. Wawrzyńca
ul. Kościelna 6
89-100 Nakło nad Notecią
tel. (52) 385-26-20
Należy zgłosić przed mszą św.
ul. Kościelna 6
89-100 Nakło nad Notecią
tel. (52) 385-26-20
Należy zgłosić przed mszą św.
Ostatnio zmieniony pt 25 sty, 2013 21:42 przez krystna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Witam
chciałbym zgłośić kościół Pana Jezusa Dobrego Pasterza, Kraków Prądnik Czerwony (z własnym komunikantem ale nie trzeba tłumaczyć)
Kościół Dominikanów przy ul. Stolarskiej w Krakowie (centrum miasta, przy Małym Rynku, bracia wiedzą w czym rzecz i komunikanty mają a i pod postacią wina nie miałam problemu)
W obu Kościach trzeba podejść do zakrystii
chciałbym zgłośić kościół Pana Jezusa Dobrego Pasterza, Kraków Prądnik Czerwony (z własnym komunikantem ale nie trzeba tłumaczyć)
Kościół Dominikanów przy ul. Stolarskiej w Krakowie (centrum miasta, przy Małym Rynku, bracia wiedzą w czym rzecz i komunikanty mają a i pod postacią wina nie miałam problemu)
W obu Kościach trzeba podejść do zakrystii
Komunia - adres kościoła
Witam
Parafia św. Piotra w Radomiu
ul. Terenowa 21
26-600 Radom
Parafia św. Piotra w Radomiu
ul. Terenowa 21
26-600 Radom
W Rzeszowie chodzę z córcią do trzech kościołów w których nie ma problemu z tym, aby przyjęła komunię niskoglutenową. Zawsze mamy komunię ze sobą, ale w kościele pw. Św. Judy Tadeusza, ul. Wita Stwosza ksiądz proboszcz zapewniał mnie, że takową posiadają. Oprócz tego chodzimy również do kościoła garnizonowego na ul. Reformackiej oraz do kościoła pw. Matki Boskiej Saletyńskiej na ul. Dąbrowskiego. Nie wiem czy mają komunię bezglutenową, bo jak napisałam zawsze przynoszę ze sobą, ale na pewno wiedzą o co chodzi i nie robią najmniejszego problemu. Jestem im za to bardzo wdzięczna.
Witam
Dziękuję za wszystkie informacje o kościołach przyjaznych bezglutenowcom. Nasza lista powiększa się coraz bardziej. Może kiedyś ta lista nie będzie nam w ogóle potrzebna, bo w każdym kościele będzie można przyjąć taką komunię
Proszę jednak o wpisywanie nazwy parafii czy kościoła z dokładnym adresem (ulica plus numer) i jeśli jest taka możliwość to kierowanie tej informacji na maila j.kostrubiec@celiakia.pl
Mamę_Zuzi pozdrawiam serdecznie, sama też mam małą Zuzię i jednocześnie proszę o ustalenie czy w podanych kościołach jest "na stanie" komunia niskoglutenowa. Jest to dla nas ważne, bo z reguły nie podróżujemy z komunikantami. Wpisuję jednak na listę pierwszy podany przez Panią kościół.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Forumowiczów.
Joanna
Dziękuję za wszystkie informacje o kościołach przyjaznych bezglutenowcom. Nasza lista powiększa się coraz bardziej. Może kiedyś ta lista nie będzie nam w ogóle potrzebna, bo w każdym kościele będzie można przyjąć taką komunię
Proszę jednak o wpisywanie nazwy parafii czy kościoła z dokładnym adresem (ulica plus numer) i jeśli jest taka możliwość to kierowanie tej informacji na maila j.kostrubiec@celiakia.pl
Mamę_Zuzi pozdrawiam serdecznie, sama też mam małą Zuzię i jednocześnie proszę o ustalenie czy w podanych kościołach jest "na stanie" komunia niskoglutenowa. Jest to dla nas ważne, bo z reguły nie podróżujemy z komunikantami. Wpisuję jednak na listę pierwszy podany przez Panią kościół.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Forumowiczów.
Joanna
Parafia pw Chrystusa Króla
Czyżowice, ul. Wiejska
- wystarczy przed mszą się zgłosić, paczka komunikantów niskoglutenowych jest na stanie, ale ja noszę swoje Księża zorientowani i przychylni, zwłaszcza, że co jakiś czas jest nas dwie do komunii
Parafia pw Św. Piotra i Pawła
Kłodzka 15
57-340 Duszniki-Zdrój
- księża zorientowani, komunikant trzeba mieć własny i zgłosić się chwilę przed mszą.
Kaplica szpitalna przy WSS nr 3 w Rybniku - Orzepowicach, ul. Energetyków
- księża zorientowani, posiadają łyżeczkę i można przyjąć komunię pod postacią wina; można też z własnym komunikantem.
Czyżowice, ul. Wiejska
- wystarczy przed mszą się zgłosić, paczka komunikantów niskoglutenowych jest na stanie, ale ja noszę swoje Księża zorientowani i przychylni, zwłaszcza, że co jakiś czas jest nas dwie do komunii
Parafia pw Św. Piotra i Pawła
Kłodzka 15
57-340 Duszniki-Zdrój
- księża zorientowani, komunikant trzeba mieć własny i zgłosić się chwilę przed mszą.
Kaplica szpitalna przy WSS nr 3 w Rybniku - Orzepowicach, ul. Energetyków
- księża zorientowani, posiadają łyżeczkę i można przyjąć komunię pod postacią wina; można też z własnym komunikantem.
Nati mama Madzi '03, Maćka '05 i Mileny '13
Celiakia '07
Celiakia '07
-
- Nowicjusz
Lublin
Parafia w Lublinie przyjazna dla celiaków: Parafia Najświętszej Maryi Panny Nieustającej Pomocy w Lublinie Dzielnica Czechów