Głównie po wiórkach, bo te są najbardziej dostępne.Anula80 pisze:A po wiórkach kokosowych też się źle czujesz?
Ale nie zawsze tak było, kiedyś jadłam dużo kokosa, wiórki łyżkami - ale skończyło się, niestety.
To chyba nie jest bardzo popularna alergia, więc jeśli syn nie reaguje na wiórki/mleko kokosowe, to chyba będzie dla niego dobre.
Ta alergia nie ma nic wspólnego z celiakią, no może poza tym, że przez lata niestwierdzonej celiakii, kiedy trułam się glutenem, uwrażliwiłam się na masę innych rzeczy - w tym kokos.
I przede wszystkim - jako "doświadczona alergiczka" jeżę się na sam widok hasła "nieuczulające", "nie powoduje alergii". WSZYSTKO może uczulać i powodować alergię. Tylko niektóre produkty uczulają mniej, ale chyba tylko woda destylowana nie powoduje uczuleń. Choć podkreślę - CHYBA. I to nie są moje słowa, tylko lekarza, mądrego lekarza.