Zapalenie stawów- pomocy w doborze leku.
Moderator: Moderatorzy
Zapalenie stawów- pomocy w doborze leku.
Witam, mam stwierdzone zapalenie stawu. Lekarz rodzinny celiakii wie niewiele. Już drugi antybiotyk odstawiłam w trakcie, bo skutki uboczne powalały ( dosłownie z nóg). Puki brałam, było oki, ale teraz ból powraca. Jak mam 3 raz iść i znowu przechodzić katusze. Może ktoś z Was brał jakiś skuteczny środek na stan zapalny stawów?
-
- Nowicjusz
Re: Zapalenie stawów- pomocy w doborze leku.
Musisz iść do reumatologa nie ogólnego . Byly jakieś badania dokladniejsze z czego to wynika.
Mam wizytę w piątek. Ale chodziło mi o pomoc doraźną. Udało się nam z lekarzem dobrać lek nimesil. Tymczasowo zmniejsza ból i skutków ubocznych nie widać. Zobaczymy na jakiego lekarza trafię 

-
- Nowicjusz
mimesil to taki lek nie na dłużej. A zapalenie stawów masz spotwierdzone badaniami?
-
- Nowicjusz
Napisz jutro po wizycie. Pisałam już z tobą w jakimś wątku chyba
mnie przez dwa lata bolały stawy i kości po przejściu na dietę bg. Miałam niedobór witaminy D3 ale na jakiś tam pierwiastek. Badanie ogólne na D3 wyszło dobre . Potem uzupełniałam, brałam vigantoletten i inne leki przeciwbólowe. Coś było nie tak bo wypłukiwało mi dużo wapnia w dobowej zbiórce moczu. Nie było konkretnej przyczyny. Przeszło. Ale zawsze zimą biorę vitrum osteo.

Byłam na wizycie i niestety nadal żaden z dotychczas leczących mnie lekarzy, nie wzbudził mojego zaufania. Na wejściu doktor zaczął się usilnie dopytywać kto i w jaki sposób zdiagnozował celiakię! Następnie zostałam zapewniona, że wszystkie leki są bezglutenowe, a ja na 100 % się mylę.
Zbadał mi obolały łokieć i ramię, a potem pozostałe stawy. Diagnoza łokieć tenisisty, a pozostałe stawy bolą, bo pewnie jestem osteopatą? Chyba dobrze pamiętam. Na koniec dostałam zabiegi laserowe 20 sztuk. Dopytywałam się , czy może to być niedobór jakiś witamin itp. Na to usłyszałam, że jak zaczęłam się leczyć, to wszystkie objawy ustępują. Lekarzem nie jestem, ale ... Witaminy już zakupiłam.
Zbadał mi obolały łokieć i ramię, a potem pozostałe stawy. Diagnoza łokieć tenisisty, a pozostałe stawy bolą, bo pewnie jestem osteopatą? Chyba dobrze pamiętam. Na koniec dostałam zabiegi laserowe 20 sztuk. Dopytywałam się , czy może to być niedobór jakiś witamin itp. Na to usłyszałam, że jak zaczęłam się leczyć, to wszystkie objawy ustępują. Lekarzem nie jestem, ale ... Witaminy już zakupiłam.