nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam wątek, jeżeli nie to z góry przepraszam.
Mam problem z tarczycą i w związku z tym endokrynolog zapisał mi Letrox, który stosuję od ponad roku. Przy kontrolnych badaniach czy dobrze stosuję dietę, wszystko ok.
Ostatnio spojrzałam na ulotkę Letroxu i coś mnie zaniepokoiło, a mianowicie w składzie występuje coś takiego jak "skrobi glikolan sodu (typ A).
Wyczytałam gdzieś, że ten składnik może pochodzić z rożnych źródeł, w tym również ze zbóż. Wcześniej z racji mojego braku doświadczenia w diecie bezglutenowej nie zwróciłam na to uwagi. Widziałam w innych wątkach, że osoby na diecie bg zażywają go, ale czy aby na pewno jest on bezpieczny? Może ktoś z Was wie coś więcej na ten temat?
Wiem, że mogę napisać do producenta, ale na odpowiedź będę pewnie czekać miesiąc

Z góry dzięki za pomoc.