ziołowa regeneracja kosmków

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
michal_mg
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

ziołowa regeneracja kosmków

Post autor: michal_mg »

Nie wiem jaka jest skuteczność tego, ale zioła są dobrane przez dość dobrego ziołowego specjalistę z Fb, który wyleczył się z choroby, którą ja mam (wrzodziejące zapalenie jelita grubego) i przez 10 lat ma spokój. Na wiosnę robie sobie jego terapię, a Wam podaję przepis na picie ziół, które mają pomóc w regeneracji kosmków jelitowych. Niewiele kosztuje, więc chyba warto spróbować, ale koniecznie wpiszcie z jakim skutkiem.

"jako że kosmki jelitowe mogą być zniszczone czyli robimy tak 300g. nagietka, 100g. krwawnika, 100g, pokrzywy zwyczajnej dobrze z,mieszanych. Następnie robimy herbatkę czyli na 1/4 litra wody bierzemy jedną kopiastą łyżeczkę do herbaty ziół, zalewamy wrzątkiem do naciągnięcia [ można przykryć spodkiem , talerzykiem ] . Zaparzamy na 5 - 10 minut i pijemy w ciągu dnia takowej herbatki należy wypić około 1,5 litra w określonym czasie mniej więcej co 20 minut wypić jeden łyk herbatki. Można też stosować Zioła Szwedzkie czyli mieszanka powyżej jako herbatka zmieszana z jedną łyżką Ziół Szwedzkich w południe i wieczorem po posiłkach z tym że na 30 minut przed posiłkiem pól szklanki i po posiłku drugie pół szklanki."

uwaga: nie zaparzać i nie przetrzymywać naparu w metalowych naczyniach.

powodzenia w terapi.
nie mam celiakii, a "jedynie" nietolerancje glutenu - między innymi...

Obrazek
Awatar użytkownika
pleomorfa
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Re: ziołowa regeneracja kosmków

Post autor: pleomorfa »

Michale, zaczynam mieć zapędy, żeby zrobić podyplomowe studia z ziołolecznictwa :D

Życzę Ci powodzenia i chętnie posłucham o reakcji, efektach i samopoczuciu :)
Jeśli tra­cisz pieniądze, nic nie tra­cisz. Jeśli tra­cisz zdro­wie, coś tra­cisz. Jeśli tra­cisz spokój, tra­cisz wszystko. - Bruce Lee
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Leeloo »

pleomorfa pisze:Michale, zaczynam mieć zapędy, żeby zrobić podyplomowe studia z ziołolecznictwa :D

Życzę Ci powodzenia i chętnie posłucham o reakcji, efektach i samopoczuciu :)
Podpisuję się i pod jednym i pod drugim zdaniem :564:

Michał oby pomogło!!
michal_mg
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: michal_mg »

:D

Po tych "dobrodziejstwach" obecnej medycyny zaczynam się skłaniać w kierunku ziół... skutki uboczne prawie nieobecne, a to co mogą zdziałać.... bezcenne :D

Ja co do swojej choroby i tak nie mam wielu powodów do narzekań, bo dieta, suplementacje i bezstresowe podejście owocują tym, że porównując się do tych co "leczą" się sterydami i innymi świństwami to naprawde żyje mi się lajtowo, czego i innym życzę !!!!
nie mam celiakii, a "jedynie" nietolerancje glutenu - między innymi...

Obrazek
ODPOWIEDZ