Objaw, jak cały czas czuję sie jak pijany.

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zeed
Nowicjusz
Nowicjusz

Objaw, jak cały czas czuję sie jak pijany.

Post autor: zeed »

Sześć wszystkim na początek ;)
, cały czas poszukuję co może dawać takie objawy jak w tytule, czy ktoś z was chorych na celiakię miał coś takiego ?, tłumacząc to bardziej; człowiek cały czas czuje się jak po jednym czy dwóch piwach, czyli ociężałość umysłowa, zaburzenia równowagi dokładnie takie same jak po alkoholu (nie mylić z kręceniem się w głowie), mocny sen, ciągle zmęczenie.

Te dolegliwości objawiają się nagle i trwają parę tygodni,miesięcy,potem to przechodzi na jakiś czas, lata, miesiące i wraca też nagle, po prostu człowiek się budzi i to ma.
Agnieszka89
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Objaw, jak cały czas czuję sie jak pijany.

Post autor: Agnieszka89 »

Słyszałam o takiej chorobie jelit gdzie jelita weglowodany przetwarzaly na alkohol, i czlowiek czul sie jak pijany lub na kacu. Zapomnialam jak sie to nazywalo ale to byla wina jakis drozdzakow w jelitach.
zeed
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Objaw, jak cały czas czuję sie jak pijany.

Post autor: zeed »

Dobra,już znalazłem najprawdopodobniej,chodziło o witaminę b12,jestem wegetarianinem od 20 lat,nabawiłem się pełzającego niedoboru, albo okresowego (cholera wie bo wyniki miałem w normie,jakim cudem,nie mam pojecia),i stąd te objawy neurologiczne,zapodałem sobie kurację tabletkami( okazuje się,że bardzo dobrze wchłaniam, na obecną chwile normę mam przekroczoną o pare setek) i na szczęście problem rozwiązany,na szczęście,bo jakbym tak dużej bujał siew niewiedzy to z tego co piszą uszkodzenia układu nerwowego mogą być nieodwracalne.
ODPOWIEDZ