witam szukam pomocy i wsparcia

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wiola901985
Nowicjusz
Nowicjusz

witam szukam pomocy i wsparcia

Post autor: wiola901985 »

Witam mam na imię Wiola. Jestem mama 3 latka. Moj synek ma na imię Adrian. I wlasnie u niego podejrzewają celiakie. Martwię się jak podolam diecie. I wogole czy objawy ktore ma pasują do tej choroby. Przeszedl bardzo silna infekcje. Cgorowal miesiąc na zapalenie pluć oskrzeli gardla i uszu. Teraz od dwóch tyg biegunka. Bol brzucha. Boje się gdyż dieta jest straszna a mój maly już wszystko spróbował. Proszę o rady
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Re: witam szukam pomocy i wsparcia

Post autor: Anula80 »

Dieta wcale nie jest straszna.
Mój synek był dokładnie w takim samym wieku jak Twój, jak przeszedł na dietę.
Oczywiście trzeba było włożyć dużo wysiłku w to, żeby mu tłumaczyć, wspierać, nie ulegać prośbom.
Dziś ma 6 lat i sam potrafi zapytać czy to jest bez glutenu czy powiedzieć, że czegoś nie może zjeść.
To tak w skrócie, bo zbieram się do pracy.
Głowa do góry, nie taki diabeł straszny :)
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
md573
Forumowicz
Forumowicz

Re: witam szukam pomocy i wsparcia

Post autor: md573 »

To prawda. Dieta nie jest wcale taka straszna. Jestem mamą 7 letnich bliźniaków na diecie od 4 roku życia. Dzieci nie mają problemu z utrzymaniem diety i nigdy nie podjadają glutenowych rzeczy. Oczywiście, gdy się dowiedziałam to był dla mnie szok i długo nie mogłam się z tym pogodzić. Wtedy wielkim wsparciem dla mnie było to forum. Zaglądaj więc tutaj, jestem pewna, że zawsze znajdziesz tu pomoc i wsparcie. Czy oprócz opisanych przez Ciebie objawów są tez inne wskazujące na celiakię u syna? Bo może te problemy z brzuszkiem spowodowane sa przez ostatnią chorobę i nie ma się czym martwić na zapas?
ODPOWIEDZ