Borelioza, a celakia.

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dess
Nowicjusz
Nowicjusz

Borelioza, a celakia.

Post autor: dess »

Witam serdecznie, mam na imię Adrian, mam 19 lat. W temacie boreliozy jestem bardzo zagłębiony od dawna, w temacie celakii nie. Objawy rozpoczęły się w roku 2014 - późną jesienią, a początkiem zimy. Do tego czasu byłem bardzo aktywny ruchowo. Rozpoczęło się kołataniami serca, dusznościami - trwały one ok. 2 miesiące. Później ustawały aż na wiosnę było dobrze. Grałem w tenisa 2 lata, żadnych kontuzji, żadnych problemów. Nigdy nie chorowałem na nic poważnego. Zaczęło się bólem w karku i przed długi czas był to tylko ten ból, blokuje on kark i muszę wykonywać obrót całym tułowiem, później poszło o wiele szybciej;

- Nadmierna potliwość (głównie stóp)
- Ból odc. lędźwiowego
- Ból kostek
- Uczucie grypy (głównie gorączka)
- Zimne stopy i kolana
- Bóle bioder i palców (poszczególnych u stóp i dłoni)
- Ból w klatce piersiowej
- Przy budzeniu się rano uczucie "zgniatania" klatki i odcinka lędźwiowego.

Jesienią 2014 roku pojawił się pod kolanem rumień (lub coś podobnego). Dawałbym on potwierdzenie boreliozy, ale niestety to "lub coś" nie daje mi pewności, czy nie była to tylko jakaś wysypka.

Z objawów nie pasujących do boreliozy występuje jeden; Czasem po wypiciu kawy cały się trzęse - ręce, szczęka, cały drżę. Dopiero gdy coś zjem to powoli to ustaje.

Najnowsze: Gorączka codziennie, dreszcie, ciągłe bóle stawów, bóle głowy i światłowstręt, bóle oczu i ogromne zmęczenie. W nocy wybudza mnie suchość w ustach, czego nigdy nie było. Wargi są spękane od kilku miesięcy

Był też ten wspomniany w temacie rumień, byłem u lekarza ILADS i poprosił o zrobienie badań:
Bartonella, Western Blot, Chlamydia, Lamblia, glista ludzka.

Przed badaniami brałem Citrosept. Niestety, wszystko wyszło ujemne. Co do WB:

IgG:
p100 5 punktów
VIsE 5 punktów
p39 5 punktów
ospA 5 punktów

Jeden z ospc - 5 punktów
Jeden z p18 - 5 punktów

IgM:
p100 5 punktów
VIsE 5 punktów
ospA 5 punktów

Jeden z ospC - 8 punktów
Jeden z p18 - 5 punktów

Ktoś miał podobną sytuację? Objawy są naprawde silne, nie pozwalają mi funkcjonować poza domem mimo młodego wieku.

Czy to może być jeszcze coś innego niż borelioza? Jakie badania wykonać w stronę celakii? Nawet jeśli to nie ona, to czy ktoś ma jakikolwiek pomysł w jakim kierunku iść?
mmm
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Borelioza, a celakia.

Post autor: mmm »

Zrob badanie LTT w laboratorium Synevo,albo KKI. Ja mam boreliozę i celiakię. Stara bb chowa się w tkankach,nie je łatwa do złapania we krwi.
Awatar użytkownika
Katiou
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Borelioza, a celakia.

Post autor: Katiou »

A mycoplazmy anaplazmozy babeszjozy nie robiles? Moze ktores z tych masz... nie musisz miec pakietu z wszystkim. Mnie borelioza tez nie wyszla w badaniach a z objawow mam.
celiakia + Hashimoto
+ nietolerancja 36 produktów żywnościowych :) yeah
ODPOWIEDZ