oraz stosowac dietę zero mleka i cukru, ja dorzuciłam jeszcze zero pszenicy i od miesiąca nie jadłam pszenicy. Ogólnie na poczatku zauważyłam dużą poprawę po odstawieniu pszenicy, mniejsze zmęczenie, bóle stawów zmniejszyły się, wróciła energia, bóle brzucha mniej dokuczliwe. Trafiłam do alergologa, testy skórne nie wykazały nic. Od kilku dni jem pszenicę ale wcześniej nie jadłam miesiąc, ostatnio tez nie jadłam w ogóle glutenu 5 dni ( w tamtym tygodniu)
Teraz przechodze do sedna sprawy;) : Dostałam skierowanie na 2 badania krwi:
1. 6 alergenów: mleko krowie,B laktoglobulina, a-laktoalbumina, kazeina, BSA, gluten
2. Celiaklia Iga, Celiaklia IgG
Moje pytanie: czy mogę na te badania iść już teraz przy czym przez miesiąc nie spożywałam mleka i jego produktów sporadycznie troszke masła, zero cukru przez miesiąc i ZERO PSZENICY (gluten jadłam ale w niedużych ilościach np 1 kromkę chleba żytniego na zakwasie+ często płatki owsiane na śniadanie )ale ale od 4 dni wróciłam do mleka i pszenicy i glutenu ogólnie bo miałam te testy skórne dzisiaj i sama stwierdziłam że lepiej wprowadze te produkty.
Czy może lepiej odczekać jakiś czas ( ALE JAKI???) i jeść gluten, w tym pszenicę i mleko na potęgę

Poradźcie proszę