Witam ponownie

Byłam już w tym szpitalu. Miałam kolonoskopie, gastroskopie i kilka innych badań. Anemie mam nadal: żelazo 30 (norma 37-145), ferrytyna 10 ( norma 14-150). Niby nie jest źle ale po prawie dwóch latach brania żelaza mogło być lepiej.
Kolonoskopia wyszła ok.
Wyniki gastroskopi:
Linia Z na górnej granicy fałdów żołądkowych nieregularna, granulowana, zaczerwieniona. Powyżej nadżerka o długości ok 3mm.
Żołądek: w trzonie śluzówka zaczerwieniona, fałdy o regularnym przebiegu, śluzówka obmazana żółcią, w antrum śluzówka pstra.
W inwersji: endoskopowe podejrzenie przepukliny roztworu przełykowego.
Opuszka dwunastnicy zaczerwieniona, obrzeknięta, w części zaopuszkowej skrócone fałdy okrężne- pobrano wycinki.
Wniosek: endoskopowe podejrzenie przepukliny roztworu przełykowego. Zapalenie przełyku. Refluks żółciowy żołądkowo- przełykowy. Zapalenie błony śluzowej żołądka. Zapalenie błony śluzowej opuszki dwunastnicy. Podejrzenie ZZW.
Dzisiaj odebrałam wyniki badania histopatologicznego wycinków i jest tam napisane tylko, że obraz morfologiczny nadesłanych wycinków nie pozwala na potwierdzenie klinicznej sugestii ZZW.
Czyli jeśli dobrze rozumiem to te wyniki wykluczają celiakie? Czy to że jestem na diecie bezglutenowej od lipca mógł mieć jakiś wpływ na te wyniki?
Przepraszam, że tak się rozpisałam ale nie wiele z tego rozumiem. A wizyte u gastroenterologa mam dopiero za miesiąc.