choroba duhringa
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
choroba duhringa
Hej:) Jestem zdiagnozowana od października 2016r. Początkowo brałam lek disulone, niestety wywoływał u mnie methemoglobinemię... Teraz choroba się pogarsza. Czy ktoś miał podobnie? Nie mogę znaleźć żadnych informacji w internecie 

Re: choroba duhringa
Stosujesz dietę bezglutenową?
-
- Nowicjusz
Tak. Mam bardzo scisla, rygorystyczna dietę bezglutenu i bez laktozy. A także z ograniczeniem jodu. Nie jem rub, orzechów i wiśni. W domu mam wszystko oddzielnie. Przyprawy swoje. Nic bez certyfikatu nie kupuję. Jem mięso -nie przetworzone, ziemniaki, czasem ryz, kasze jaglaną, owoce i warzywa. Chleb wykluczylam calkowicie bo nawet bg mi szkodzil. I zastanawiam sie czy ktos tez tak miał??
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Mieszkasz nad morzem?
Czy były sprawdzane alergie?
Spożywasz produkty z skrobią pszenną bezglutenową?
Przy diagnozowaniu były robione przeciwciała lub biopsja jelita? Czy tylko wycinek z skóry?
Czy były sprawdzane alergie?
Spożywasz produkty z skrobią pszenną bezglutenową?
Przy diagnozowaniu były robione przeciwciała lub biopsja jelita? Czy tylko wycinek z skóry?
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
-
- Nowicjusz
Nie mieszkam nad morzem, miałam robione przeciwciała. Dwa tyg temu dopiero gastroskopie z pobraniem wycinka z dwunastnicy. Alergii nie robiłam, czekam za wycinkiem i chyba zrobię foodtest w wersji podstawowej chociaż. Nie jem nic ze skrobia pszenna bezglutenowa. Nie jem wcale przetworzonej żywności. Wszystko przygotowuje sama w domu. Oczywiście w warunkach sterylnych od glutenu. Nie wiem co jeszcze by moglo mnie uczulac lub dlaczego choroba postępuje
w Internecie nie mogę nic znaleźć....

Jaki był wynik przeciwciał? Kontrolowałaś czy spadają?
Spróbowałabym całkowicie odstawić mleko i nabiał a nie tylko laktozę- podobno daje reakcje krzyżowe z glutenem- nie wiem czy to prawda ale już w kilku przypadkach się sprawdziło.
Spróbowałabym całkowicie odstawić mleko i nabiał a nie tylko laktozę- podobno daje reakcje krzyżowe z glutenem- nie wiem czy to prawda ale już w kilku przypadkach się sprawdziło.
-
- Nowicjusz
Na poczatku byl 1:100 a norma 1:10, ale nie pamiętam których. Moze zle się wczesniej wyrazilam, ale mam odstawiona calkowicie laktoze-chodzilo mi tutaj o wszelki nabial i mleko. Nawet tego bez laktozy nie stosuję. Nic. A czuje się coraz gorzej, wyniki dopiero w środę. Robił ktos ten foodtest?
A stosujesz jakieś suplementy/leki ktorych składu jeszcze nie sprawdziłas? Albo szampon z proteinami pszenicy? U mnie to okazało się kluczowe przy Durhingu 

-
- Nowicjusz
Nie biorę żadnych leków ani suplementów, a szampon mam sprawdzony, tak jak i pozostałe kosmetyki, wiec naprawde nie wiem co to by moglo być...
- widzialem_jeza_cien
- Aktywny Nowicjusz
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
-
- Nowicjusz
Używam tylko soli niejodowanej...
Witam jestem nowym użytkownikiem a to dzięki temu tematowi.
Chciał bym się podzielić pewnymi informacjami.
Ponieważ sam podejrzewam że mam chorobę duhringa lecz nie jest to zdiagnozowane to tylko moje przypuszczenie , ponieważ dostaję wysypki , zdiagnozowaną mam zaś celiakie.
Szperając kiedyś po forach i stronach natknąłem sie na artykuły związane z chorobami przewlekłymi, a przecież celiakia też nią jest.
Wyczytałem że głównymi winowajcami są tzw. L-formy bakterii.
Tu odsyłam do linku http://www.immunomodulin.pl/l-formy-bakterii/
Czytałem kiedyś jak dr. Barsky leczył choroby przewlekłe , chciałem znaleźć link ale nigdzie nie mogłem.
Barsky w swojej metodzie wykorzystywał jony srebra oraz złota , wwiercał się nimi w okolicach kości pod kolanem lub nad i w okolice ucha , tego dokładnie nie pamiętam , iec dobrze by było jak byście sami sobie znaleźli, następnie przez te jony przepuszczał prąd o jakimś natężeniu jon srebra był ładunkiem ujemnym a złoto dodatnim, przez ten zabieg L-formy bakterii zostawały wyniszczane , po zabiegu te wwiercone jony srebra i zlota nie zostawały wyjmowane lecz ułamywane , musiały zostawać aby dalej wpłyały negatywnie na L-formy i nie dawały się im rozwijać.
Chciałem się tym podzielić bo byc może komuś sie to przyda.
Ja obecnie zacząłem leczyć swoja wysypkę kompotami z wiśni brzmi śmiesznie ale pomaga , plusem jest to że dostawałem dużych wysypek które to musiałem zwalczać tabletkami , pije też zioło o nazwie czystek.
Wysypki są mniejsze i ustępują bez leków które to musiałem brać.
Wiśnie zawierają pektynę która działa detoksykacyjnie oraz witaminę C.
Chcę zobaczyć czy pomoże...
Pozdrawiam
Chciał bym się podzielić pewnymi informacjami.
Ponieważ sam podejrzewam że mam chorobę duhringa lecz nie jest to zdiagnozowane to tylko moje przypuszczenie , ponieważ dostaję wysypki , zdiagnozowaną mam zaś celiakie.
Szperając kiedyś po forach i stronach natknąłem sie na artykuły związane z chorobami przewlekłymi, a przecież celiakia też nią jest.
Wyczytałem że głównymi winowajcami są tzw. L-formy bakterii.
Tu odsyłam do linku http://www.immunomodulin.pl/l-formy-bakterii/
Czytałem kiedyś jak dr. Barsky leczył choroby przewlekłe , chciałem znaleźć link ale nigdzie nie mogłem.
Barsky w swojej metodzie wykorzystywał jony srebra oraz złota , wwiercał się nimi w okolicach kości pod kolanem lub nad i w okolice ucha , tego dokładnie nie pamiętam , iec dobrze by było jak byście sami sobie znaleźli, następnie przez te jony przepuszczał prąd o jakimś natężeniu jon srebra był ładunkiem ujemnym a złoto dodatnim, przez ten zabieg L-formy bakterii zostawały wyniszczane , po zabiegu te wwiercone jony srebra i zlota nie zostawały wyjmowane lecz ułamywane , musiały zostawać aby dalej wpłyały negatywnie na L-formy i nie dawały się im rozwijać.
Chciałem się tym podzielić bo byc może komuś sie to przyda.
Ja obecnie zacząłem leczyć swoja wysypkę kompotami z wiśni brzmi śmiesznie ale pomaga , plusem jest to że dostawałem dużych wysypek które to musiałem zwalczać tabletkami , pije też zioło o nazwie czystek.
Wysypki są mniejsze i ustępują bez leków które to musiałem brać.
Wiśnie zawierają pektynę która działa detoksykacyjnie oraz witaminę C.
Chcę zobaczyć czy pomoże...
Pozdrawiam