cud?
Moderator: Moderatorzy
- little-angel
- Forumowicz
cud?
W piątek zrobiono mi gastroskopię (ponieważ pani doktor nie wierzyła, że na diecie czuję tragicznie, od czerwca nie stosowalam diety). Podczas badania pan profesor stwierdził, że mam kosmki w pełni rozwinięte... Za 2 tyg wynik badania. Myślicie, że jest taka możliwość, że pomylili się 2 lata temu w diagnozie? Mam pełno pytań w glowie, a najbardziej nurtujące: skąd kosmki mimo braku diety?
Welcome to Broken Hearted Airways. Thank you for crashing and burning with us today.
chyba właśnie po to robi się po dwóch latach badanie kontrolne żeby sie upewnić co do diagnozy. życzę z całego serca, żeby sie okazało. że u Ciebie sie pomylili. a jeśli tak, to niestoswanie diety od kilku miesięcy nie ma - moim zdaniem - wpływu na to, że są kosmki. może była to alergia na gluten. i stsowanie przez kilka miesięcy diety spowodowłao, ze kosmki odrosły i teraz juz są. just! trzymam kciuki!!!! 

Trzymam kciuki, za wyniki...
Aczkolwiek - rozumiem, że fakt, że kosmki są "w porządku" został określony na podstawie badań wizualnych (w trakcie gastroskopii). Wyników badania histopatologicznego nie masz jeszcze? Nie chcę Cię martwić, ale w moim przypadku w trakcie pierwszej gastroskopii lekarz stwierdził, że "na oko" kosmki wyglądają normalnie - a badanie pod mikroskopem wykazało zanim III stopnia :?
Oby jednak w Twoim przypadku było inaczej
Aczkolwiek - rozumiem, że fakt, że kosmki są "w porządku" został określony na podstawie badań wizualnych (w trakcie gastroskopii). Wyników badania histopatologicznego nie masz jeszcze? Nie chcę Cię martwić, ale w moim przypadku w trakcie pierwszej gastroskopii lekarz stwierdził, że "na oko" kosmki wyglądają normalnie - a badanie pod mikroskopem wykazało zanim III stopnia :?
Oby jednak w Twoim przypadku było inaczej

Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Na diecie od stycznia 2006
Na diecie od stycznia 2006