cud?

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
little-angel
Forumowicz
Forumowicz

cud?

Post autor: little-angel »

W piątek zrobiono mi gastroskopię (ponieważ pani doktor nie wierzyła, że na diecie czuję tragicznie, od czerwca nie stosowalam diety). Podczas badania pan profesor stwierdził, że mam kosmki w pełni rozwinięte... Za 2 tyg wynik badania. Myślicie, że jest taka możliwość, że pomylili się 2 lata temu w diagnozie? Mam pełno pytań w glowie, a najbardziej nurtujące: skąd kosmki mimo braku diety?
Welcome to Broken Hearted Airways. Thank you for crashing and burning with us today.
-ania-
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: -ania- »

chyba właśnie po to robi się po dwóch latach badanie kontrolne żeby sie upewnić co do diagnozy. życzę z całego serca, żeby sie okazało. że u Ciebie sie pomylili. a jeśli tak, to niestoswanie diety od kilku miesięcy nie ma - moim zdaniem - wpływu na to, że są kosmki. może była to alergia na gluten. i stsowanie przez kilka miesięcy diety spowodowłao, ze kosmki odrosły i teraz juz są. just! trzymam kciuki!!!! :D
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Awatar użytkownika
Ola*
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: Ola* »

Trzymam kciuki, za wyniki...
Aczkolwiek - rozumiem, że fakt, że kosmki są "w porządku" został określony na podstawie badań wizualnych (w trakcie gastroskopii). Wyników badania histopatologicznego nie masz jeszcze? Nie chcę Cię martwić, ale w moim przypadku w trakcie pierwszej gastroskopii lekarz stwierdził, że "na oko" kosmki wyglądają normalnie - a badanie pod mikroskopem wykazało zanim III stopnia :?
Oby jednak w Twoim przypadku było inaczej :D
ODPOWIEDZ