Ja byłam całe życie chudzielcem no i po ciąży mi wyszła celiakia.No ja właśnie chciałam tutaj podkreślić, że nie każdy chudzielec ma celiakię
Moje dziecko ma 18 miesięcy i jedziemy do CZD do gastroentorologa. Niby nie ma zadnych objawow celiakii ale ze ja mam to mamy sprawdzic. I teraz moje pytanie czy jesli dam o 6 rano mleko modyfikowane a o 9 bedzie mial pobieraną krew na badania Iga to one wyjdą miarodajnie? Bo w sumie nie wiem co będzie na tej wizycie. Zadzwoniłam i sie spytałam czy dziecko ma byc na czczo to pielegniarka powiedziala zebym zadzwonila jutro jak bedzie lekarka. Nastepnego dnia zadzwonilam a tu inna pielegniarka na mnie warknela ze jesli nie mamy na liscie z CZD napisane ze mamy byc na czczo to musimy a jesli nie to nie.
Mnie to jednak nie uspokaja nie chce ciagnac dziecko na darmo jak nie bedzie mial robionych badan, z drugiej strony nie chce go glodzic na darmo.
A Tomek wazy ładnie 13 kg
kupki ma ładne ale niestety dosc czesto sie zaparcia zdarzaja i wtedy ratujemy sie suszonymi sliwkami. Zeby pierwsze wyszly dopiero jak mial 10 miesiecy. I nie mowi nic, znaczy nie mowi na zawolanie nie powtarza ale sam mowi jakies sylaby. Wiec to są rzeczy ktore mnie niepokoją.
Reszta jest super rozwija sie bardzo dobrze strasznie ruchliwy jest. Nie choruje czesto.