stolec a dieta bezglutenowa
Moderator: Moderatorzy
stolec a dieta bezglutenowa
Czy na diecie bezglutenowej zmienia się konsystencja stolca? Mój trzylatek jest na diecie bezglutenowej - w celu odbudowania kosmyków po ostrej lambliozie. Niestety borykamy się naprzemian z zaparciami i luźnymi stolcami. Kupki robi różnie czasem co drugi dzień, czasem co trzeci, okresowo codziennie, ale niepokoi mnie fakt że po okresie dwóch dni bez wypróżnienia oddaje początkowo normalny ale potem b. luźny stolec (1x dziennie). Czy to moze być efekt diety bezglutenowej (i bezmlecznej) ? Dzięki
-
- Aktywny Nowicjusz
P.S-nie jestem lekarzem,ale ta różnorodność wypróżnień u dzieci to chyba nie jest problem (mam dwójkę dzieci i tez tak mają-co prawda nie sa na diecie, ale wiesz jak to jest u dzieci-raz jedzą więcej , innym razem mniej. zalezy także czy jedzą wiecej płynnych pokarmów czy ujmę to jako "twardych"), jeśli chodzi o kupki to raczej też nie masz sie czym martwić-jestem dorosła i na diecie, i może w moim przypadku nie powinnam używać słowa "kupki"
, ale sama obserwuję podobne "zjawiska" bo tak to ujmę w swoim rytmie wypróżnień
Ale silga, jeśli cię to martwi bądź nie daje spokoju śmiało pytaj lekarzy-jednego, drugiego i kolejnego. W końcu chodzi tu o zdrowie twojego dziecka a twój święty spokój. Pozdrowionka

Miłośnicy kuchni i przyrody łączcie się