szukam lekarza z warszawy

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
baranowski.maciej
Nowicjusz
Nowicjusz

szukam lekarza z warszawy

Post autor: baranowski.maciej »

moze moglby ktos polecic dobrego lekarza z warszawy ktory leczy osoby dorosle?
dzieki za wszelkie informacje
BuenaDzidzia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: BuenaDzidzia »

Witaj Maćku, teraz lecę do pracy, ale obiecuję, że jutro po południu nagram ci co wiem-tzn. podzielę sie z tobą(czyt. innymi zainteresowanymi)doświadczeniami jakie mam . Sama jestem zdiagnozowana w styczniu b.r. a za mną -uwierz mi długa droga(trochę o tym pisałam-przejrzyj moje posty) do właściwego lekarza. Zatem zaczekaj cierpliwie do jutra. Pozdrawiam, Iwona.
Miłośnicy kuchni i przyrody łączcie się
baranowski.maciej
Nowicjusz
Nowicjusz

Dzieki za zainteresowanie sie moim postem:) U mnie chorobe zdiagnozowali w 1984r jak mialem 2 latka i przez ten czas leczylem sie w Centrum Zdrowia Dziecka w dawny Miedzylesiu i leczylem sie tam do ukonczenia pełnoletnosci a potem troszke zaniedbalem badania az do dzisiaj i postanowilem ze przydalo by sie dowiedziec co sie swieci w moim organizmie:) I nie wiem do jakiego lekarza mam sie zwrocic. Diete raczej staram sie przestrzegac. Jak wiesz cos na temat dobrych lekarzy w Warszawie to daj znac dzieki i pozdrawiam
BuenaDzidzia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

no cześć, jestem już-wiesz co powiem ci tak-w 2006r byłam u gastrologa w Limie nazywa się Kurek-był dość rzeczowy i nie ukrywam,że okazał zainteresowanie moimi dolegliwościami, mogę ci go polecić, bo to był jeden z pierwszych moich kontaktów z gastrologami. Ale tymi, którzy wykazywali odrobinę zainteresowania.Natomiast zdiagnozowana zostałam niemal błyskawicznie , właściwie po obejrzeniu pierwszych badań przez cudowną-tak tak nie boję się użyć tego okreslenia-CUDOWNĄ lekarkę Dr Mądro z Damiana. Co prawda jest internistką, ale takiego fachowca nie spotkałam -przysięgam od lat. Jeśli zaś chodzi o stałą kontrolę i konsultacje badań to chodzę do Dra Śpiegowskiego-choć jego trzeba raczej trochę podpytywać. Ale jest OK. Jak pewnie wiesz to jest prywatny szpital i wizyta kosztuje bodajże 95-100 zeta, ale warto. Gdybyś miał jakieś pytania to daj znać-chętnie pomogę. Pozdrawiam. :)
baranowski.maciej
Nowicjusz
Nowicjusz

dzieki wielkie za podane informacje, w poniedzialek dzwonie i umawiam sie na wizyte :) pozdrawiam
BuenaDzidzia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

nie mam doświadczenia w publicznej służbie zdrowia, bo w mojej przychodni choć chodziłam do 3ech lekarzy zmieniali mi oni tylko leki i mało ich interesowało co mam do powiedzenia. O badania jakieś rozszerzone z krwi musiałam wręcz się prosić bo sami z siebie-ależ skąd! a o bardziej szczegółowych i ukierunkowanych nawet nie było mowy-podobno nie mieli podstaw.hm. radzili mi pobrac leki-jeden ośmielil się nawet postawić tezę,że lek to dopiero mówi się,że nie skutkuje jak nie ma poprawy po jakichś 2 miesiącach stosowania-wrrr. a ja niby miałam udowadniać tę tezę-eh. Pielak zdaje sie sie nazywał- z przychodni na Bielanach. Także łap sie sprawdzonych a gdybyś miał jakieś info odnośnie "współpracujących" i przyjaznych celiakom lekarzy-pisz koniecznie. ;)
Pozdr

[ Dodano: Sob 24 Lis, 2007 21:40 ]
jeszcze tylko namiary:
LIM Center, Al. Jerozolimskie-w budynku Mariotta-tel 022 458 7 000
Centrum Damiana ul. Wałbrzyska, metro Służew -tel.022 566 2222
Awatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Magdalaena »

BuenaDzidzia pisze:Jeśli zaś chodzi o stałą kontrolę i konsultacje badań to chodzę do Dra Śpiegowskiego-choć jego trzeba raczej trochę podpytywać. Ale jest OK. Jak pewnie wiesz to jest prywatny szpital i wizyta kosztuje bodajże 95-100 zeta, ale warto. Gdybyś miał jakieś pytania to daj znać-chętnie pomogę. Pozdrawiam. :)
Czy to doktor Michał Śpiegowski z Damiana ? Bo z Google wyszło mi, że ten jest chirurgiem (szczególnie żył) i endoskopistą.
A strasznie brakuje mi sensownego lekarza w Warszawie, który wyjdzie poza moment diagnozy i będzie w stanie pomyśleć nad powikłaniami celiakii co do innych narządów.
Czy można z nim normalnie porozmawiać ? nie toleruję lekarzy (prywatnych), którzy nie odpowiadają na moje pytania.
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
ODPOWIEDZ