Konplikacje moga wystepowac??

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
asiula762
Nowicjusz
Nowicjusz

Konplikacje moga wystepowac??

Post autor: asiula762 »

Witam jestem Asia, mam 16 lat i chorowalam na celiakie od 8 miesiaca do 4 roku zycia... Teraz jest niby dobrze... Ale bylam u ortopedy bo mam problemy z koscmi i mam troche wiodkie kosci, ktore powinny byc calkiem inne... Jest to przyczyna ze chorowala w dziecinstwie na celiakie?? Sa potrzebne badania do zrobienia?? Prosze pomozcie mi...
krystna
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: krystna »

Jest duże prawdopodobieństwo , że tak. Potwierdź to badaniami w kierunku celiaki -przeciwciała IgA i IgG EmA .Naprawdę warto .
Obrazek

Gazeta Internetowa "Małpia Gazeta" - Serwujemy bardzo dobre wiadomości!
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Rafal_tata »

Prawda jest taka, że prawdopodobnie celiakię masz. Jeśli zostałaś dobrze zdiagnozowana w dzieciństwie, tzn, że masz ją dalej. Z celiakii się nie wyrasta...
ola26
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ola26 »

Ja również w dzieciństwie chorowałam na celiakie i byłam na diecie do 7 roku życia. w wieku 25 lat zaczęłam miec problemy zdrowotne. Pani doktor powiedziała że powinnam być na tej diecie przez cały czas, nie czekaj więc tylko szybko zrób badania!
Obrazek
asiula762
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: asiula762 »

wiem wlasnie planuje isc na badania jak najszybciej... Teraz bd dzwonila do poradni gdzie mnie leczono... Bo wiadomo szkola i wogole... niemialam kiedy i jeszcze problemy z koscmi ciagle cos mam:( ale dziekuje wam za informacje:*
ODPOWIEDZ