Czy to celiakia??????

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Monia5
Nowicjusz
Nowicjusz

Czy to celiakia??????

Post autor: Monia5 »

Witam wszystkich!
Jestem nowa na tym forum :) Dziś zaliczyłam bilans dwulatka .......i pediatra strasznie mnie nastraszył :-( Nie spodobał mu się jego wzdęty brzuszek odrazu zasugerował, że to celiakia. Mały miewał często biegunki.Teraz średnio raz w miesiący borykamy się z zaparciami i wtedy skarży się na bóle brzucha. Jest drobniutki ale mieści się w normach
ma 90 cm i 12 kg. Od urodzenia stwierdzoną miał skazę białkową do dziś pije NUTRAMIGEN.
Mało wiem o tej chorobie czy to napewno objawy celiaki? Boję się aby to nie było nic gorszego.
Mamy skierowanie na USG brzuszka.
Monika
Awatar użytkownika
manu666
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: manu666 »

Wzdety brzuszek i biegunki to nie musi wcale oznaczac celiakii, sa roznego rodzaju podobne choroby do tej, lecz tak naprawde nam na forum trudno jest okreslic czy to jest celiakia czy nie. Przede wszystkim nie zalamywac sie i trzeba byc dobrej mysli!!! Jedynie dobry specjalista moze okreslic jaka to choroba, bo prosze mi wierzyc 90% lekarzy myli sie co do choroby zwana celiakia.
Dlaczego widzimy tylko źdźbło w naszym oku, a nie dostrzegamy gór, pól i gaju oliwnego??

Obrazek
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Rafal_tata »

Czy jego waga spadała?
Monia5
Nowicjusz
Nowicjusz

waga

Post autor: Monia5 »

Waga nigdy nie spadała. Przybierał bardzo mało. Przez ostatnie trzy miesiace przybrał tylko 70 dkg.
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Rafal_tata »

Objawy celiakii są różne, bardzo często sugerują inne choroby. POCZYTAJ o celiakii.
ODPOWIEDZ