Witam Wszystkich po dużej przerwie.
Proszę o radę-słyszałam że "stan swoich jelit" tzn. czy kosmki są odbudowane można sprawdzić przez picie soku z surowych buraków i jeśli mocz będzie czerwony to oznacza że kosmki nie są zregenerowane i barwnik z buraków przedostaje się do moczu, to samo jest z kałem. Czy możecie mi to potwierdzić lub zaprzeczyć?
Wpadłam ostatnio w panikę z tego powodu ponieważ jestem już wiele lat na diecie bg, nigdy żadnych badań w tym kierunku nie robiłam, zmiany skórne mam jak miałam, może z tylko tyle że z mniejszym nasileniem, byłam na konsultacjach u dietetyczki a ona nastraszyła mnie Disulone (łykam od lat i też nikt mi nic nie badał poza poziomem methemoglibiny) a ona na podstawie mojej morfologii zadała mi pytanie czy nie zastanawia mnie to że Disulone trzeba sprowadzać na specjalny wniosek podbijany przez docentów, lekarstwo powoduje wielkie zmiany we krwi (pomimo iż wyniki mieszczą się w normie-np. żelazo mam idealne książkowe jak u zdrowej osoby ale to moze być dlatego że Disulone jest wzbogacone żelazem) itd. nie będę pisać, dość że zasiała we mnie straszną niepewność i teraz chce zbadać co się tylko da ale nie wiem co. WNIOSEK: MAM JAK NAJSZYBCIEJ ODSTAWIĆ LEKARSTWO
Patrząc na mnie powiedziała że mam zadatki na Candidę, lambrię, nikiel i nne dolegliwości (nawet nie wiem co powinnam zbadać gdybym chciała) i że tak naprawdę wszystko co się dzieje w moim organiźmie innego od osób zdrowych jest związane z dietą, nawet takie pozorne alergeny które nie przyjdą do głowy (np. owoce cytrusowe) mają wpływ i zaczynają się od jedzenia bo organizm jest osłabiony więc łapie począwszy od przeziębień poprzez wiele innych.
Ale sie rozpisałam o tym co mało związane z tym od czego zaczęłam...proszę o info w sprawie buraków

i jeszcze prosze o podpowiedź co powinnam zbadać tak naprawdę aby dowiedzieć się w jakiej kondycji jest mój Duhring. BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA ZA WSZELKIE INFORMACJE.
pozdrawiam
Monika