antykoncepcja a celiakia
Moderator: Moderatorzy
- little-angel
- Forumowicz
- vixi
- Bardzo Aktywny Forumowicz
dokładnie tak też zawsze do tego podchodziłam - 2 w jedym, jeden ból podwójna przyjemność. Choć pewnie na początku jest trudniej o wiele ale potem jest już pięknie. Trzymam za ciebie kciuki. Szkoda że nie można sobie zamówić na życzenie - mój mężczyzna czasami się śmieje że widział takie w supermarkecie na promocji i że mi kupi nawet razy 2

Witam! przeczytałam że stosujecie tabletki Cilest.Lekarz także mi je przepisał ale w składzie mają skrobię modyfikowaną.... nie kupiłam ich ostatecznie bo Pani w aptece mi to odradziła. Czy macie pewność że te tabletki są dla nas bezpieczne? Może ktoś wie z czego niby jest ta skrobia... pomóżcie
pozdrawiam
[ Dodano: Wto 22 Sty, 2008 15:56 ]
Szukałam informacji o nich ale niestety nic ciekawego nie znalazłam a muszę przyjąć te tabletki aby wyregulować cykl bo nie mam miesiączek.

[ Dodano: Wto 22 Sty, 2008 15:56 ]
Szukałam informacji o nich ale niestety nic ciekawego nie znalazłam a muszę przyjąć te tabletki aby wyregulować cykl bo nie mam miesiączek.

Ala
- Rafal_tata
- -#Moderator
Musisz poszukać informacji u producenta. Tak będzie najszybciej i najpewniej.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
Witam!
Odnośnie składu tabletek Cilest dowiadywałam się wszystkiego u producenta. Mnie również lekarz przepisał Cilest ale pani w aptece odradziła mi zakup ponieważ jest tam skrobia modyfikowana...
Ale zamiast Cilestu polecam Regulon-ma małe dawki hormonów i jest bardzo dobry-żadnych skutków ubocznych. Poniżej zamieszczam odpowiedź jaką otzrymałam od producenta w sprawie tabletek Cilest
Jeszcze raz dziękujemy za skierowanie pytania do firmy Janssen-Cilag Polska.
W odpowiedzi na Pani pytanie informujemy, że według naszej wiedzy Cilest nie zawiera glutenu. Dodatkowo informujemy, że w skład Cilestu wchodzi jako jedna z substancji pomocniczych skrobia żelowana. Zgodnie z Farmakopeą Polska IV może być to skrobia kukurydziana, ziemniaczana lub ryżowa. Żadna z nich nie zawiera glutenu.
Jednocześnie przypominamy, że odpowiedzi których udzielamy w żadnym wypadku, nie mogą zastępować konsultacji lekarskiej.
Jeśli zachodzi podejrzenie wystąpienia działania niepożądanego leku Janssen-Cilag (tzw. objawu ubocznego) lub wady jakościowej leku, prosimy o kontakt telefoniczny:
nr 022 237-63-06, 022 237-60-00, fax. 022 237-60-37 lub ponowny kontakt przez stronę
www.janssen-cilag.pl i zamieszczony tam formularz kontaktowy.
Z poważaniem,
Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o.
Odnośnie składu tabletek Cilest dowiadywałam się wszystkiego u producenta. Mnie również lekarz przepisał Cilest ale pani w aptece odradziła mi zakup ponieważ jest tam skrobia modyfikowana...

Jeszcze raz dziękujemy za skierowanie pytania do firmy Janssen-Cilag Polska.
W odpowiedzi na Pani pytanie informujemy, że według naszej wiedzy Cilest nie zawiera glutenu. Dodatkowo informujemy, że w skład Cilestu wchodzi jako jedna z substancji pomocniczych skrobia żelowana. Zgodnie z Farmakopeą Polska IV może być to skrobia kukurydziana, ziemniaczana lub ryżowa. Żadna z nich nie zawiera glutenu.
Jednocześnie przypominamy, że odpowiedzi których udzielamy w żadnym wypadku, nie mogą zastępować konsultacji lekarskiej.
Jeśli zachodzi podejrzenie wystąpienia działania niepożądanego leku Janssen-Cilag (tzw. objawu ubocznego) lub wady jakościowej leku, prosimy o kontakt telefoniczny:
nr 022 237-63-06, 022 237-60-00, fax. 022 237-60-37 lub ponowny kontakt przez stronę
www.janssen-cilag.pl i zamieszczony tam formularz kontaktowy.
Z poważaniem,
Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o.
Ala
Magdusia - ja, a co? 
Tabletki - jak się miewa nieontrolowane zaostrzenia - nie są polecane. Gin mi odradzał stanowczo, zresztą sama wiem, że przy tak rozregulowanych jelitach nie mam szans na wchłanianie się tabsów
Plastrów się bałam - odklejanie, kąpiele, problemy skórne ogólne.
Wkładki nie chcę.
Zostały kółeczka.
Osobiście polecam.

Tabletki - jak się miewa nieontrolowane zaostrzenia - nie są polecane. Gin mi odradzał stanowczo, zresztą sama wiem, że przy tak rozregulowanych jelitach nie mam szans na wchłanianie się tabsów

Plastrów się bałam - odklejanie, kąpiele, problemy skórne ogólne.
Wkładki nie chcę.
Zostały kółeczka.
Osobiście polecam.
Nati mama Madzi '03, Maćka '05 i Mileny '13
Celiakia '07
Celiakia '07