jestem studentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, rozpoczynam własnie badania do mojej pracy mgr - temat to ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia kobiet chorujących na celiakię, stosujących dietę bezglutenową.
To kontynuacja badan rozpoczętych przez dr Joannę Myszkowską-Ryciak, temat ten był juz poruszany na tym forum.
W celu przypomnienia:
Badania będą obejmowały:
*analizę i ocenę sposobu żywienia na podstawie 3 dniowego bieżącego notowania i ankiety żywieniowej.
* podstawowe pomiary antropometryczne: wzrost, masa ciała, pomiar składu ciała metodą BIA (nieinwazyjna metoda)
Osoby chętne do wzięcia udziału w badaniu będą poproszone o:
* wypełnienie „dzienniczka żywienia” czyli dokładne notowanie wszystkich spożywanych produktów i potraw przez 3 dni (2 powszednie i 1 świąteczny) według podanego wzoru
* spotkanie w Poradni Dietetycznej (SGGW, Warszawa) w celu weryfikacji dzienniczka, wypełnienia krótkiej ankiety i pomiarów antropometrycznych.
Wszystkie osoby biorące udział w badaniu otrzymają analizę swoich jadłospisów pod kątem realizacji odpowiednich norm i zaleceń żywieniowych tj. spożycia poszczególnych składników odżywczych z ewentualnymi propozycjami zmian.
Udział w badaniach jest BEZPŁATNY.
wyniki badań (anonimowo, w postaci zbiorczych analiz) będą wykorzystane w mojej pracy magisterskiej.
serdecznie zapraszam!

Justyna Szymanska
zainteresowane osoby proszę o kontakt:
mail: justyna.szym@gmail.com
gg: 8700782