witam
wszystko zaczęło się rok temu dostałem wysokiej gorączki i bólów brzucha ,smierdzace sluzowe biegunki były na porzadku dziennym , ból głowy uciskowy uczucie przepływjącego prądu,totalne zmęczenie,mrowienie nóg i rak,skurcze i częste drgania mięśni(pomimo normalnego poziomu elektrolitów),bóle kostne i stawowe przemijajace,ponad 1,5 roku temu miałem problem z aftami dość często pojawiały mi się w jamie ustnej pózniej się to wyciszyło.I ostanio zauważyłem ,że z jednego z zębów odeszło mi szkliwo odsłaniając wnętrze zęba.Raczej mało prawdopodobne by było to uszkodzenie mechaniczne bo jesto w takim miejscu ,że jest to mało prawdopodobne.Teraz zdarza się ,że kał jest z domieszką sluzu ale już nie w fomie biegunki tylko luzniejszego stolca.Gastolog podejrzewa zapalenie jelita grubego , z badania histopatologicznego wynik : obraz wycinków , wkorelacji z obrazem klinicznym może odpowiadać CU w okresie remisji - dosyc ten wynik mnie zaskoczył bo jak choroba w okresie remisji może tak dokuczać.Z kału wychodowano Geotickum candidum -sorki ale niewyraznie napisana nazwa geo..ckum.W gardle wyhodowano streptococcus viridans,Neisseria sp identyfikacja Serratia marcescenes.To jeszcze nie wszystko przypadkowo zrobiłem badania na p/ciała gladynie (AGA) i wyszły dodatnio w IgG.
Juz sam nie mam pomysłu co mi może dolegać.Może Wy pomożecieustalić co się ze mną dzieje.
I zapomniał bym o problemach stawowych które od czasu do czasu występują
Moje problemy zdrowotne
Moderator: Moderatorzy
Moje problemy zdrowotne
Ostatnio zmieniony ndz 29 mar, 2009 20:42 przez gucio, łącznie zmieniany 1 raz.
A może ktoś ma doświadczenie z nudnościami i odbijaniem? Mam to od dwóch lat z okładem, tzn. miewam, leczą mi żołądek prazolami i famogastem, ale nie widzę poprawy, ani światełka w tunelu. Jak łapie, to się robi słabo, niedobrze, zaczyna się odbijać, no tragedia. Myślałam, że po przejściu na dietę (już 9 miesięcy) będzie lepiej, tymczasem nie zauważam specjalnej różnicy w tej akurat kwestii.
- darciak90
- Bardzo Aktywny Forumowicz
gucio, ja przed wykryciem celiakii leżałam na oddziale reumatologicznym z podejrzeniem reumatyzmu, co jest dość rzadko spotykane u dzieci w wieku 14 lat. Leżałam, ponieważ miałam chodzące bóle stawów, mrowienia rąk, nóg. Czułam się fatalnie. Do tego nawracające afty, bardzo niska waga i wzrost. Natomiast zero biegunek. W szpitalu byłam w lutym, a w czerwcu tego samego roku okazało się, że te wszystkie objawy to wynik celiakii. (niestety w szpitalu na to nie wpadli, moja mama zrobiła mi badania z krwi pod kątem celiakii, później miałam biopsje).
życzę szybkiego zdiagnozowania co Ci dolega i powrotu do zdrowia.
życzę szybkiego zdiagnozowania co Ci dolega i powrotu do zdrowia.