Obfite wymioty
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
Obfite wymioty
Czy znacie kogos kto po zjedzeniu okruszka do 4 godz wymiotuje caly dzien, dusi sie itd.? Ciekawi mnie czy to kiedys sie skonczy czy przechodzi w biegunki czy to zwykla alergia i wyrosnie wnet? 

zdarzyło mi się w życiu dwa razy wymiotować po około 7 godzin, ale nie wiem co wtedy jadłam, nie pamiętam, nikomu nie przyszło przez myśl, że to nietolerancja pokarmowa, pogotowie doszukiwało się nadużyć używek, potem to określano jako zapalenie żołądka, teraz po diagnozie wiążę to z glutenem, ale nie potrafię powiedzieć po czym konkretnym to było no bo po prostu nieświadoma jadłam wszystko
-
- Nowicjusz
- Tomkus
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Wszystko zależy od wrażliwości przewodu pokarmowego u danej osoby. Wiele razy miałem, że jeszcze nie skończyłem jeść, jeszcze nie wstałem od stołu, a nagle zaczynałem odczuwać bóle brzucha, które prowadziły do wymiotów, a innym razem dopiero po kilku godzinach, dniach, czy też tygodniach.
Przy częstych, ostrych wymiotach, można snuć podejrzenia celiakii lub podobnych nietolerancji pokarmowych.
Przy częstych, ostrych wymiotach, można snuć podejrzenia celiakii lub podobnych nietolerancji pokarmowych.
O, nie chcieć, o i nie móc umrzeć chociaż nieco!
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?
/Paul Verlaine/
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?
/Paul Verlaine/
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz