U jakiego lekarza diagnozować celiakię?

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
xanastazjax
Nowicjusz
Nowicjusz

U jakiego lekarza diagnozować celiakię?

Post autor: xanastazjax »

Witam
ja od 1,2 roku życia była na ścisłej diecie bez mleczno glutynowej przez 10 lat potem objawy ustały teraz mam 16 i od jakiś dwóch lat powracały mi objawy ale w ujawniały się w bardzo delikatny sposób i szybko znikały teraz są już na tyle silne że prawdo podobnie znowu będę na ścisłej diecie
Czy wie ktoś czy do alergologa potrzebne jest skierowanie ?? ( nie za bardzo lubię odwiedzać lekarza i nie orientuje się )

Moderatorka: Wątek przeniosłam z "Przedstaw się". Tu można rozmawiać do woli :)
Ostatnio zmieniony śr 13 sty, 2010 21:08 przez xanastazjax, łącznie zmieniany 3 razy.
popkami
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: popkami »

Witaj xanastazjax :-)
Skierowanie do alergologa jest Ci potrzebne i da Ci je lekarz rodzinny, ale czy nie powinnaś udać się do gastrologa? ( tam też potrzebne jest skierowanie)
Pozdrawiam
xanastazjax
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: xanastazjax »

dostałam się wczoraj do lekarza przepisał mi lek na przetrzymanie jak to określił i dal mi skierowanie do alergologa i na morfologie którą dzisiaj zrobiłam i odebrałam wyniki myślałam że potrwa o dłużej a tu miłe zaskoczenie :)

lekarz nie wspominała mi nic o gastrologu ???
Awatar użytkownika
Małgorzata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Małgorzata »

Celiakii nie diagnozuje alergolog, tylko gastrolog. Zanim pójdziesz do lekarza po skierowanie do gastrologa przeczytaj wszystko na ten temat:
jak sprawdzić czy to celiakia
Obrazek
ODPOWIEDZ