Cesarskie cięcie

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

asia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: asia »

Hej Mamo Jędrka :!:
Ta pielęgniarka widząca związek między cc a alergią na gluten też jest z Włocławka :!: :!: :!: :!:
Mam nadzieję że się nie znacie.......... :|
Pozdrawiam Asia.Obrazek
Mama Jędrka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mama Jędrka »

Poważnie !! o rany Ja rodziłam Partus Naturus spontaneus 2 razy i jej nie miałam okazji spotkac !!
Ale jężeli wvczesniak i cc - to może rzeczywiscie jakiś związek z niedojrzałością układu pokarmowego jest

pozdrawiamy :)

a gdzie ją możemy spotkac ?? może ma jeszcze jakies fajne teorie do wykorzystania i usprawiedliwienia zdarzeń chorobo-losowych !!!?

a tak poważnie - nawet nie wiecie jak ja Wam zazdroszczę że mieszkacie w normalnych miastach, gdzie jest w miare normalna służba zdrowia a nie KASA !!!! dla lekarzy !!! :)
Mama Jędrusia i Anusi
asia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: asia »

Niestety,a może na szczęście chyba już jej nie spotkacie :arrowd:
Prawdopodobnie wybrała się na emeryturę... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
P.S. Szkoda tylko tych interesujących teorii, utraconych prawdopodobnie bezpowrotnie :cry: :cry: :cry: :cry:
A mogło być tak wesoło...................................... :D

Ale by było mi głupio gdyby okazało się że jednak ta teoria ma swoje odbicie w rzeczywistości.... Ja tu się nabijam a tymczasem nigdy nic nie wiadomo 8)
Pozdrawiam Asia.Obrazek
Mama Jędrka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mama Jędrka »

Asiu całkowicie sie z tobą zgadzam. I raczej nietraktujmy tego jako "nabijanie" a raczej zartowanie, mały promyk słońca w tych naszych zmaganiach z niedouczoną i sflustrowaną słuzbą zdrowia
Mama Jędrusia i Anusi
Awatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz

Post autor: GosiaM »

Kolejny stary temat...
czytam go i dziwne to mi się wszystko wydaje, żeby cc było powiązane z celiakią. Dodam tylko, że moja Asia urodziła się przez cięcie po terminie.
Awatar użytkownika
Monika23
Forumowicz
Forumowicz

Post autor: Monika23 »

Mnie mama nie rodziłą przez cesarskie cięcie i jakoś mam celiakie. Nie sądze, żeby cesarka miała coś wspólnego z naszą chorobą.
Awatar użytkownika
Młoda_17
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: Młoda_17 »

Celiakia to choroba genetyczna......kiedyś ktoś w rodzinie mógł mieć celiakie-tak jest u mnie.....mimo że był mój jakiś prapradziadek:)Więc celiakii się nie ma przez cesarskie cięcie:) :D :043:
Gosiuuunia
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: Gosiuuunia »

na to że celiakia jest przekazana jest 25% szans...
Awatar użytkownika
Trillion
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: Trillion »

Ja urodzilam sie "naturalnie" (tj. nie przez cc) i jestem bezglutenowcem z dodatkowym defektem immunologicznym na tel konfliktu serologicznego;

Znam kilka osob urodzonych poprzez cc i kilka wczesniakow i zadne z nich bezglutenowcem nie jest.

Z tym dziedziczeniem to tez wcale nie jest tak na 100 proc. W calej znanej mi czesci mojej rodziny moge podejrzewac o celiakie tylko mjego ojca, ktory umarl zaraz po moim pojawieniu sie na swiecie, ale nikt dzis tego nie sprawdzi czy mial celiakie czy nie.
Celiakia od maleńkości; ponownie zdiagnozowana 2005 (Marsh III)
ODPOWIEDZ