Proszę o informację na temat leczenia Choroby Duringa

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
TomaszKasia
Nowicjusz
Nowicjusz

Proszę o informację na temat leczenia Choroby Duringa

Post autor: TomaszKasia »

Witam wszystkich serdecznie. Bardzo zależy mi na wszelkich informacjach dotyczących choroby, jaką od niedawna stwierdzono u mojego dziecka, a mianowicie Choroby Duringa. Problem mój polega na tym, że zacząłem stosować dietę bezglutenową u mojego dziecka od około 4 miesięcy. Córka ma prawie 4 lata, a Duringa stwierdzono u niej jak miała może 2,5 roku. Lecz wtedy żaden z lekarzy (pediatra i dermatolog (pseudo)) nie wiedzieli, co to jest. Spekulowali pomiędzy uczuleniem na mleko aż po uczulenia od proszków. W końcu pojechałem do znanego w naszym rejonie lekarza, który kazał zrobić szczegółowe badanie krwi i po których stwierdził, że to właśnie Choroba Duringa. Miałem nadzieję, że po wprowadzeniu dość ostrej diety bezglutenowej swędząca wysypka zniknie, ale ku mojemu zdziwieniu ta zaraza nie ma zamiaru znikać, ograniczy się na kilka dni i po tym czasie znowu "wyłazi". Nie mam nikogo znajomego, od którego mógłbym się dowiedzieć jak wygląda leczenie tego całego DURINGA. Czy objaw, jakim jest wysypka ustąpi, a jeżeli tak to kiedy? Na razie dzięki Bogu dość dobrze ograniczam tą wysypkę maścią, ale mam obawy, że w końcu organizm się przyzwyczai do maści i będę musiał faszerować córkę proszkami. Serdecznie dziękuję wszystkim za cenne wskazówki. Proszę o ile jest to możliwe - przesłanie swoich nr GG na mój adres e-mailowy, gdyż chętne porozmawiam osobiście o rzeczach, które przydadzą mi się w całym procesie leczenia mojej córeczki. Za wszystkie porady i opinie raz jeszcze dziękuję i życzę wszystkim ZDROWIA.
Pozdrawiam
Tomasz
aga72
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: aga72 »

Witam!

W chorbie Duhringa dieta nie działa od razu i czesto sama dieta nie wystarcza :? Polecam ten zbior tekstów:

http://www.forumpediatryczne.pl/md.php? ... _id=29&m=0
ODPOWIEDZ