Celuję w 1g białka na kg masy ciała. Blanszowane warzywa może wypróbuję. Dobrze wiedzieć o blanszowaniu. Dotąd warzywa myłem pod strumieniem zimnej wody. To raczej niedokładnie usuwało paskudztwo

Moderator: Moderatorzy
Nie jem cukru. Podaję tylko, że nawet tak umiarkowana ilość wywołuje u mnie objawy. Akurat EPA i DHA odpadają, bo jestem uczulony na ryby. Zostaje ALA. Jestem na diecie niskowęglowodanowej. Normalne zalecenia są 1 g białka na kg masy ciała dziennie, zwłaszcza chyba dla aktywnego człowieka (a staram się trochę ruszać)lenalena pisze:Titrant, po co jesz 5g cukru? Czy jesteś na ksiażkowej diecie bogatobialkowej teraz? Wszystkie objawy o których mówisz pasują jak ulał do braku Omega 3 (EPA,DHA te sa lepiej przyswajalne) ale suplementacja nie krócej niż 3 miechy. Co 3 mies. jest wymiana wszystkich komórek naszego ciała.