Rotacja pokarmów.
Moderator: Moderatorzy
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 738
- Rejestracja: czw 10 wrz, 2009 14:47
- Lokalizacja: Warszawa
Strączki (ale nie soję, bo nie mogę, zresztą nieufnie do nieh podchodzę i nigdy nie jadałam).
Pozwolili jeść niektóre ryby, ale na początku diety z nim przesadziłam i teraz mnie mdli na sam zapach, niestety. I tak mogę trzy gatunki na krzyż, same te białe zdechlaki. Żałuję, bo to ważny punkt w diecie, no i u mnie w domu ryby się raczej jadło niż nie jadło, ale co zrobię.
Jeśli chodzi o warzywa, to niedawno taki pan w Warszawie otworzył biznes polegający na dostarczaniu ekologicznych warzyw pod same drzwi, a właściwie to nawet do przedpokoju:). Mam nadzieję, że asortyment się będzie powiększał, bo sklepów Organica nie znoszę, mimo że są dobrze zaopatrzone.
Pozwolili jeść niektóre ryby, ale na początku diety z nim przesadziłam i teraz mnie mdli na sam zapach, niestety. I tak mogę trzy gatunki na krzyż, same te białe zdechlaki. Żałuję, bo to ważny punkt w diecie, no i u mnie w domu ryby się raczej jadło niż nie jadło, ale co zrobię.
Jeśli chodzi o warzywa, to niedawno taki pan w Warszawie otworzył biznes polegający na dostarczaniu ekologicznych warzyw pod same drzwi, a właściwie to nawet do przedpokoju:). Mam nadzieję, że asortyment się będzie powiększał, bo sklepów Organica nie znoszę, mimo że są dobrze zaopatrzone.
- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 2152
- Rejestracja: ndz 26 paź, 2008 18:51
- Lokalizacja: Kraków
Napiszę za siebie, nie za Martini
.
Organic jest drogi. Kiedyś pani też nie była w stanie powiedzieć mi, czy olej, który chciałem kupić jest nierafinowany i zimnotłoczony. Na szczęście zgodziła się z moim przypuszczeniem, że gdyby był, nie omieszkaliby tego napisać na opakowaniu. W innym sklepie ze zdrową żywnością sprzedawczyni wcisnęła mi taki olej, więc i tak Organic stoi na wyższym poziomie
.

Organic jest drogi. Kiedyś pani też nie była w stanie powiedzieć mi, czy olej, który chciałem kupić jest nierafinowany i zimnotłoczony. Na szczęście zgodziła się z moim przypuszczeniem, że gdyby był, nie omieszkaliby tego napisać na opakowaniu. W innym sklepie ze zdrową żywnością sprzedawczyni wcisnęła mi taki olej, więc i tak Organic stoi na wyższym poziomie

[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 738
- Rejestracja: czw 10 wrz, 2009 14:47
- Lokalizacja: Warszawa
Robiłam inne testy, na IgG między innymi, i teraz powinnam sobie może panelik alergiczny machnąć, ale już mi się nie chce, najpierw wytrwam minimum 3 miesiące bez steków:)lenalena pisze:Martini, dlaczego nie możesz jeść mięsa? Czy robiłaś Imupro i wyszly Ci nietolerancje na mięso?
Dlaczego sieć Organica jest "be"?
W organicu jest beznadziejna obsługa, ktora ma dużo wolnego czasu, bo klientów jednak nie tak wielu, i zamiast spędzić go ucząc się czegoś o produktach, woli ponawijać między sobą o dupie Maryni albo kreatywnie popatrzeć za okno:). Jeśli chodzi o kosmetyki na przyklad, panie wykazują się wiedzą o produktach jednej firmy - dziwnie się składa, że tej najdroższej. Oglady też im trochę brakuje, chociać niektóre mówią "dziękuję" i "do widzenia", fajnie, nie powinnam się czepiać... Skoro już idę do sklepu, który się reklamuje jako "delikatesy", każe przepłacać, podlizuje się na stronie internetowej, to niech chociaż ta obsługa będzie inna niż w sklepie Społem.
Myślisz, że płacą tym ludziom więcej - tyle, aby im się chciało uczyć o produktach?martini pisze:Skoro już idę do sklepu, który się reklamuje jako "delikatesy", każe przepłacać, podlizuje się na stronie internetowej, to niech chociaż ta obsługa będzie inna niż w sklepie Społem.

"Lekarze ignorują fakt, że różne osoby różnią się między sobą molekularną strukturą
i stosują schematyczne leczenie, nie uwzględniając tych różnic."
Linus Pauling
i stosują schematyczne leczenie, nie uwzględniając tych różnic."
Linus Pauling
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 738
- Rejestracja: czw 10 wrz, 2009 14:47
- Lokalizacja: Warszawa
A uważasz, że nauczycielom stażystom płacą więcej? Tymczasem mają oni OBOWIĄZEK dokształcania się zapisany w Karcie Nauczyciela i dziękują Bogu, że wydawnictwa organizują darmowe szkolenia:)
A poza tym wszystkim, dla mnie to kwestia sumiennego i uczciwego podejścia do pracy - jeśli się gdzieś zatrudniam, i jest to miejsce podpadające pod niszowe, póki co, to wiadomo, że będzie tam ściągać specyficzna klientela, i wypadałoby wiedzieć, co mam na półkach. Jak mi nie odpowiadają warunki płacowe to idę gdzie indziej:)
A poza tym wszystkim, dla mnie to kwestia sumiennego i uczciwego podejścia do pracy - jeśli się gdzieś zatrudniam, i jest to miejsce podpadające pod niszowe, póki co, to wiadomo, że będzie tam ściągać specyficzna klientela, i wypadałoby wiedzieć, co mam na półkach. Jak mi nie odpowiadają warunki płacowe to idę gdzie indziej:)
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
TEMAT.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Ja już wróciłem z urlopu, a szkolna terminologia na tym forum nie istnieje 
Proszę o pisanie w temacie.

Proszę o pisanie w temacie.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia