slabosc a gluten:)

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
eldo_tu
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Kontakt:

slabosc a gluten:)

Post autor: eldo_tu »

witam

tym razem zadam wam pytanie, czy tez macie taki sam problem lub mieliscie...

kiedy jeszcze nie mialem zdiagnozowanej choroby, i nie bylem na diecie bezglutenowej, w sumie mi nie przeszkadzalo ze jestem chudy;/(53kg przy 183), mimo tego ze ludzie strasznie sie mnie czepiali, po przejsciu na diete waga wzrosta waze 70 kg, ale ludzie dalej sie czepiaja, ze po ciul mi takie jedzenie itp, ze to jakies uposledzenie itp ( pracuje z ludzmi prostymi , mam nadzieje ze ostatnie 6 miesiecy, bo w maju mam obrone) i teraz do czego daze, do tego ze po przejsciu na diete stalem sie slaby psychicznie, nie potrafie ogarnac calego dnia, jak zrobie jedno, to zapomne o drugim ( w pracy daje sobie jakos rade) ale w domku wymiekam, caly czas czuje sie bez użyteczny, chce mi sie plakac , chce ciagle byc sam, nie potrafie sprostać trudnym lub tez nowym zadaniom, zawsze odmawiam ze sobie nie poradze,

czy to moze byc chwilowe?? z racji wieku (25lat) ze taka dieta itd.
czy miewaliscie podobne problemy???

jestem 6 miesiecy na diecie.....

przepraszam za bledy...
''Pożycz mi płuca, bo moje się zapadły
Możesz pomyśleć też o butach, moje się już zdarły
Pożycz mi oczy, ja nie widzę już nic
Pożycz mi nogi, moje nie mają już siły iść "
martini
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz

Post autor: martini »

Co ma tu wiek do rzeczy, toż w rozkwicie jesteś?

Jak ludzie się czepiają jedzenia, to mów, że masz alergię, to wszystkim zamyka usta, nie musisz przecież nieść kaganka oświaty i wszystkim tłumaczyć, co to celiakia, zanik kosmków itd. A alergie są na topie ostatnio, każdy jakąś ma:)

A nie jest przypadkiem tak, że na przykład kiedyś jadłeś sporo makaronu i chleba pszenicznego i żytniego, a teraz odstawiłeś? My tutaj z zasady na forum nie lubimy pszenicy;), ale jak by nie było, zawiera ona trochę witamin i minerałów odpowiedzialnych za dobry humor, więc odstawiając wiele produktów glutenowych siłą rzeczy ograniczyłeś na przykład witaminy z grupy B, których w pszenicy trochę jest. Znajdź sobie jakieś alternatywne źródło, byle nie tabletki;)

No i już nie kokietuj z tymi trudnymi zadaniami, przejście na dietę bg to jest dopiero hardcore!
ODPOWIEDZ