Zaraz po teście

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
darro
Nowicjusz
Nowicjusz

Zaraz po teście

Post autor: darro »

Witajcie, potrzebuję porady. Zamówiłem sobie test z Cambridge Diagnostics (słyszeliście o tej firmie?) do samodzielnego wykonania w domu. Po 10 minutach czekania wyszedł mi wynik pozytywny. Robiliście podobny test kiedyś?
I jeśli rzeczywiście to jest dobry wynik, to od czego mam zacząć leczenie? Przyznaję, jestem trochę przybity wynikiem, więc jakieś dobre słowo na pocieszenie też by się przydało…
krystna
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: krystna »

http://www.cambridge-diagnostics.pl/ind ... Itemid=312
Możesz potwierdzić diagnozę innymi badaniami.
http://www.celiakia.pl/diagnoza/
Nie piszesz nic o swoich problemach ze zdrowiem.Sama dieta w obecnych realiach jest coraz łatwiejsza
Na pewno ogromną rolę odgrywa nasze Stowarzyszenie i nasze forum. Można poznać mnóstwo wspaniałych i życzliwych osób. Mój syn na diecie jest już 8 lat. Studiuje poza miejscem zamieszkania.
Radzi sobie z dietą i czuje się znacznie lepiej.
Ostatnio zmieniony pt 21 cze, 2013 20:07 przez krystna, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Gazeta Internetowa "Małpia Gazeta" - Serwujemy bardzo dobre wiadomości!
darro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: darro »

Jeśli chodzi o objawy to częste bóle brzucha, początki anemii i paskudny nastrój... i sensacje żołądkowe się trafiają.
emeczka67
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: emeczka67 »

Przede wszystkim głowa do góry, wszyscy mamy ten sam problem i jakoś potrafimy się jeszcze uśmiechać :)
Też robiłam te testy, pani w przychodni mi je poleciła. Przede wszystkim koniec z bułeczkami :/
Ja tu jestem kompletnie nowa, ale pełna entuzjazmu :D
ODPOWIEDZ