Waga , wzrost i zachowanie dzieci bezglutenowych .
Moderator: Moderatorzy
Celiac, popieram. to raptem kilka produktów.
I nie ma się co oburzać wnikliwością forumowiczów. Proszę pomyśleć obiektywnie- przeciętny obywatel wchodząc do sklepu bezglutenowego ma zakodowane, że wszystko co w nim zakupi jest bezglutenowe. Jestem przekonana, że nawet moja mama ogólnie ogarnięta w temacie BG, zamówiłaby kaszę jeczmienną, gdyby znalazła ją w sklepie docelowo bezglutenowym.
Przyznam, że nawet ja raz tak wpadłam, po czym okazało się, że jednak batoniki miały nieoczyszczony owies. Cierpiałam tydzień, mam za swoje.
I nie ma się co oburzać wnikliwością forumowiczów. Proszę pomyśleć obiektywnie- przeciętny obywatel wchodząc do sklepu bezglutenowego ma zakodowane, że wszystko co w nim zakupi jest bezglutenowe. Jestem przekonana, że nawet moja mama ogólnie ogarnięta w temacie BG, zamówiłaby kaszę jeczmienną, gdyby znalazła ją w sklepie docelowo bezglutenowym.
Przyznam, że nawet ja raz tak wpadłam, po czym okazało się, że jednak batoniki miały nieoczyszczony owies. Cierpiałam tydzień, mam za swoje.
Dziękuję,
Ja zawsze jeśli opisuje produkt i pakuje osobno, a także informuje Klienta, że właśnie dokonał takiego glutenowego zakupu. Tak jak już pisałam sama mam Celiakię i wiem, że świadomość na temat produktów bezglutenowych jest czasem bardzo mała.
Moim priorytetem jest pomaganie osobom na diecie bezglutenowej, a nie tylko sama sprzedaż produktów z takim zamiarem powstał sklep.
Ja zawsze jeśli opisuje produkt i pakuje osobno, a także informuje Klienta, że właśnie dokonał takiego glutenowego zakupu. Tak jak już pisałam sama mam Celiakię i wiem, że świadomość na temat produktów bezglutenowych jest czasem bardzo mała.
Moim priorytetem jest pomaganie osobom na diecie bezglutenowej, a nie tylko sama sprzedaż produktów z takim zamiarem powstał sklep.
Co za różnica czy ktoś sam stosuje dietę bg na własną rękę czy ją stosuje, bo tak kazał mu lekarz, gdyż ma zanik kosmków? Obie grupy stosując dietę bg nie jedzą produktów glutenowych, więc nie są zainteresowane ani kaszą jęczmienną ani napojem orkiszowym. Po co więc Pani ma te dwa produkty w swoim sklepie? Chyba nie dla osób, które same na własną rękę stosują dietę bg, bo jak sama nazwa mówi, ona jest bez glutenu, więc kaszy jęczmiennej te osoby nie kupią.Celiac pisze:Pani Leeloo jeśli chodzi o te produkty to proszę sobie wyobrazić, że są jeszcze osoby na diecie bezglutenowej, które same bez żadnej diagnozy stosują tą dietę. Na prośbę takich Klientów mam te produkty.
Poza tym wątpię, aby klienci Panią prosili akurat o taki produkt jak kasza jęczmienna, którą można dostać dosłownie w każdym sklepie osiedlowym za 2 zł z kawałkiem i to jeszcze firmy SONKO czy KUPIEC.
Pani odpowiedz jest kompletnie bez ładu i składu, ma się nijak do tego co Pani pisze o sobie i swoim sklepie, reklamując go w co drugim wątku jako sklep wyłącznie bezglutenowy, na co wskazuje na dodatek jeszcze sama nazwa w adresie strony.
Wątpię nadal także w to, że Pani jest rzeczywiście chora na celiakię, bo tak jak pisałam, chorzy na celiakię zwalczają takie pomyłki w sklepach bezglutenowych, a nie je sami popełniają. Razi i mierzi mnie coś takiego, bo przez takie właśnie sytuacje, zanim opanowałam całą wiedzę na temat glutenu, ostro się wycierpiałam kilka razy i takie wpadki zawsze popełniają ludzie, którzy nie chorują na celiakię niestety. Chory nigdy by czegoś takiego w swoim bg sklepie nie umieścił wiedząc jak wygląda choćby początkowo życie chorego,czyli poszukiwania produktów,czytanie godzinami składów w hipermaketach, wpadki glutenowe i cierpienia z nimi związane.
kerima_82 pisze:Proszę o rade mojej córce wypadaja wloski nie znam przyczyny czy to dieta uboga w witaminy i minerały ogólnie jest energicznym dzieckiem,mimo diety nie choruje ale czy to wystarczy żeby prawidłowo sie rozwijała i rosła ? .Chciałabym skonsultować się z dietetykiem i zastosowaćdietę odpowiednią dla malego dziecka .
kerima_28