Ach,życie-znów alergie.
Moderator: Moderatorzy
Ach,życie-znów alergie.
Witajcie. Daaaawno nic nie pisałam.Dziś byłam z Szymonem na badaniach.Były to testy skórne.I co wyszło? Nie może jeść:drobiu,ryb,kakaa(co za tym idzie -czekolad),jabłek,orzechów,mleko krowie ,owoców cytrusowych,wieprzowiny,i wiele innych.Na wszystko ma alergie powodujące u niego bóle brzucha.A ja byłam pewna,że popełniam gdzieś błędy dietetyczne.Załamałam się tymi testami.Wiadomo,jak droga jest dieta bezglutenowa,a tu jeszcze należy wykluczyć pewne produkty.a zastąpić innymi..Ale mam małe pocieszenie,NIE JESTEŚMY SAMI.Pozdrawiam wszystkich bezglutków .
chcesz mieć przyjaciela-kup sobie psa
Hej, pocieszę cię jeszcze jednym - alergie pokarmowe, w przeciwieństwie do celiakii, mogą (choć nie muszą) przejść z czasem. Wiem, co mówię - w dzieciństwie w testach skórnych wyszła mi alergia m.in. na kakao. Z rok temu zrobiłam sobie testy z krwi na najczęstsze alergeny pokarmowe, i kakao wyszło mi ujemne. Znaczy, z wiekiem przeszło, czego i wam życzę! (no dobrze, druga strona tego kija jest taka, że najwyraźniej zamiast alergii pokarmowych nabawiłam się innych, czyli wesołe życie alergika trwa, ale cóż...)
Ostatnio zmieniony pt 10 mar, 2006 10:49 przez kfiatek, łącznie zmieniany 1 raz.