Prośba - 2 pytania

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

basiag
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Re: Prośba - 2 pytania

Post autor: basiag »

Badanie miales odplatnie czy na NFZ?
Ja sie zastanawiam po co tacy "lekarze" zajmuja sie ludzmi ,wybieraja ten zawod sa chyba kurcze swiadomi ze w pewnym sensie biora odpowiedzialnosc za zycie i zdrowie ludzkie, jak mozna na nich polegac lub im ufac skoro na kazdym kroku popelniaja bledy, no rece opadaja i az sie w czlowieku gotuje, badanie robia ale juz nie wiadomo po co, to po co Ci zrobili ta gastroskopie? no raczej zeby stwierdzic celiakie, grzebali w dwunastnicy i co z tymi wycinkami zrobili? ja bym temu doktorkowi co Ci robil taka jazde zrobila ze hej :028:
.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
Awatar użytkownika
Don Kichot
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Don Kichot »

NFZ
Lekarz od początku bagatelizowała tematykę nietolerancji glutenu
podczas gdy ja wyraźnie powiedziałem co mi dolega i jakie mam obawy
nawet w karcie miałem wpisane, że badanie jest wykonywane przez podejrzenie celiakii

Jak wspomniałem o badaniach krwi pod kontem celiakii (w tel miałem zapisane jakie trzeba przeprowadzić) odpowiedziała "ja już tu takich miałam którzy leczyli się z wujkiem google". No cóż, stwierdziłem wówczas: "jest lekarzem - wie lepiej a gastroskopia nie zaszkodzi". Nie myślałem jednak, że badanie może być przeprowadzone *na darmo*...
F**k the gluten / All Glutens Are Bastards / H.W.D.G.
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Leeloo »

najpierw bardzo krótko wyjaśniłabym CO ZASZŁO, a potem skarga za skargą.
Awatar użytkownika
Don Kichot
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Don Kichot »

Zamierzam zmienić lekarza ponieważ już wiem jak to będzie kiedy pójdę do tej samej Pani doktor - stwierdzi, że badania zostały przeprowadzone prawidłowo. Dlatego umówię wizytę do innego specjalisty (a z tego co wiem w tej przychodni jest taki, który diagnozował już przypadki celiakii i to bez gastro - z badań krwi), opowiem co się stało i wtedy zacznę działać
"trochę" szkoda bo po 1) męczyłem się na "normalnej" diecie a po 2) badanie do przyjemnych nie należało...
F**k the gluten / All Glutens Are Bastards / H.W.D.G.
ODPOWIEDZ