Po spożyciu glutenu...

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Po spożyciu glutenu...

Post autor: Anula80 »

Zrobiłam ostatnio prowokację (nie mam celiakii, ale podejrzewam nadwrażliwość) po 7 miesiącach stosowania ścisłej diety bezglutenowej. Pizza była warta grzechu, ale piwo, które kiedyś uwielbiałam ohydne :/
Nie miałam objawów, jakich bym oczekiwała (bóle brzucha, biegunki, bóle głowy), ale 2 noce z rzędu nie spałam. Przewracałam się z boku na bok i nic. Czy możliwa jest taka reakcja po zjedzeniu glutenu?
Kolejny raz się powtórzyła bezsenna noc po zjedzeniu golonki - niby obsługa twierdziła, że nic z glutenem w niej nie było, ale ja myślę, że mogła być jakaś mieszanka przypraw co najmniej.
I dziś po raz trzeci mam powtórkę z rozrywki. Jedyną podejrzaną rzeczą, której do tej pory nie jadłam jest konserwa rybna King Oscar. W jakimś poście trafiłam, że coś z nimi jest nie halo :039:
Nic mnie nie boli, nie przelewa się, tylko leżę i za chol... nie mogę zasnąć, a nawet jak mi się uda, to i tak mam wrażenie, że nic nie spałam. Tylko chore sny mnie przekonują, że jednak coś musiałam przysnąć.
Trochę to dziwny objaw, nie sądzicie?
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator

Re: Po spożyciu glutenu...

Post autor: Leeloo »

bezsenność, pobudzenie, sen złej jakości itd to też mogą być objawy reakcji poglutenowej. Spoza u. pokarmowego.
Anula80

Post autor: Anula80 »

Dzięki, Leeloo :) O ile tamte 2 razy były powiedzmy, że zamierzone, o tyle dziś się normalnie na tę konserwę wkurzyłam :036:
W każdym razie moja ciekawość została zaspokojona, sprawdziłam już i zostaję na bezglutenie. Zamierzam jeszcze spać normalnie jak człowiek ;)
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Leeloo »

hahaha, cieszę się, że masz "jeszcze" taki zamiar :D
i miło, że z nami zostajesz g:)
Dobranoc!
ODPOWIEDZ