Właśnie odebrałam wyniki gastroskopii. Chyba są niezłe (poza tą nadżerką), ale wolałabym, żeby ktoś jeszcze to potwierdził.
"W dolnej części przełyku linijna nadżerka o dł. 10mm, dochodząca do linii Z, poza tym przełyk, wpust i okolica podwpustowa bez zmian. Błona śluzowa żołądka bez zmian. Opuszka i początkowy odcinek części zaopuszkowej makroskopowo w normie.
W wycinkach śluzówka dwunastnicy o zachowanej architektonice gruczołowej i kosmkowej, bez zwiększonej ilości limfocytów śródnabłonkowych oraz bez rozrostu krypt gruczołowych, z grudkami chłonnymi."
Wcześniej robiłam badania z krwi i wszystkie wyszły ujemne.
wynik gastroskopii
Moderator: Moderatorzy
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: wynik gastroskopii
Kasiak miałaś wcześniej swój temat? Jakoś nick kojarzę, ale nie wiem czy błędnie.
Skoro badania ujemne, w błonie śluzowej bez zmian ... to wygląda, że to nie to
. Natomiast cd. grudek chłonnych nie mam pojęcia.
Skoro badania ujemne, w błonie śluzowej bez zmian ... to wygląda, że to nie to

Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Dzięki za odpowiedź Pisałam kilka razy tu i tam. Ostatnio pisałam w temacie "Czy celiakia (dieta) bardzo utrudnia Wam życie ?" o swoich problemach z niewyrozumiałym mężem
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Wiem, wiem, ale chodziło mi o temat stricte z historią Twoich dolegliwości 

Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Nie zakładałam swojego wątku Kiedyś pisałam o sobie w czyimś wątku : )
A badanie wycinka gdzie?