1. Mam 23 lata
2. wzrost 163, 55 kg
3. Podczas gastroskopii został pobrane 4 wycinki.
Wynik: Polipowate fragmenty błony śluzowej żołądka bez cech rozrostu nowotworowego z cechami gastritis chronica non-activa superficialis gradus minoris.
4. Było badane TGA/z (wynik ujemny) i TGG/AMG (w normie)
5. Pierwsze moje podejście z dietą trwało nie spełna 1 miesiąc
6. nie chorowała nigdy na jakiekolwiek alergie
7. poza anemią jestem pacjentką poradni onkologicznej
8. Żadnych chorób na tle pokarmowym (wszyscy zdrowi)
9. Tak, brałam feryteryne, po odstawieniu wyniki nadal spadały w dół (błędne koło)
Z Twoim zdanie zgodę się, nie wolno tak sugerować. Sama jestem przekonana że brakiem podstawowych wiadomości z zakresu tego sposobu żywienia mogę zrobić sobie wiele złego. Tylko nie wiem jednej rzeczy, nawet jeśli poszła bym do dietetyka (to z czym) przecież nie mam postawionej diagnozy.
Dlatego chciałabym się Was dopytać, co powinnam zrobić teraz? Czy są jakiejś wyniki aby być chociaż troszkę bardziej pewnym że w jakimś stopniu jestem uczulona na gluten? Kolejny raz mam wrażenie że jestem kierowana przez lekarzy na ślepo.
OB było podwyższone przez ostatnie 2 lata. Nigdy przez ten czas nie spadło ono poniżej 20. Dopiero teraz mam tak mało. Tarczyca została przebadana, wyniki wyszły w normie.
Powiedzcie czy jest może jakaś strona, blog, książka, gdzie mogłabym zaczerpnąć jakich kolwiek podstawowych informacji na temat żywienia bez glutenu? Nie chciałabym zrobić sobie większej krzywdy niż to możliwie.
Dziękuje za Wasz poświęcony czas
