WITAM PRZYSZEDŁ MI WYNIK BADANIA GENETYCZNEGO MOJEJ 6 LETNIEJ CÓRKI
HLA-DQ2.2 NEGATYWNY
HLA-DQ2.5 POZYTYWNY
HLA=DQ8 NEGATYWNY
POMÓZCIE JAK COŚ WIECIE NA TEN TEMAT !!!
WYNIK BADANIA GENETYCZNEGO
Moderator: Moderatorzy
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: WYNIK BADANIA GENETYCZNEGO
Dzień dobry, w tak piękny dzień na forum 
Wynik znaczy tyle, że dziecko ma genetyczną predyspozycję do celiakii, co NIE znaczy, że zachoruje bądź aktualnie choruje.
Proszę informacje na ten temat umieszczać w jednym wątku, a nie rozwlekać się po całym forum, bo dodaje się tylko pracy moderatorom!
Na marginesie, strasznie źle się czyta tekst napisany cały dużymi literami.

Wynik znaczy tyle, że dziecko ma genetyczną predyspozycję do celiakii, co NIE znaczy, że zachoruje bądź aktualnie choruje.
Sądząc po tym, co napisałaś w innym wątku to: wycinek z pośladka nie mówi o celiakii, jeżeli tam były zmiany to mówi o chorobie Duhringa!! O celiakii mówią badania przeciwciał i biopsja, ale dwunastnicy.WITAM MA DZIECKO OD PÓŁ ROKU WŁASNIE STWIERDZILI HOROBĘ DUHRINGA . BYŁA W SZPITALU POBIERALI JEJ WYCINEK Z POŚLADKA DO BADANIA NW KIERUNKU CELIAKI, A TERAZ SKIEROWLI MNIE NA BADANIE GENETYCZNE , GDZIE TEZ WYKRYWAJA CZY MASZ GENY KTORE ODPOWIADAJA ZA TE WŁASNIE CHOROBY . WKOŃCU MAMY DIAGNOZE WIEMY CO ROBIĆ A 6 LAT DZIECKO CAŁE ZDRAPANE PO NOCY POŚCIEL WE KRWI
Proszę informacje na ten temat umieszczać w jednym wątku, a nie rozwlekać się po całym forum, bo dodaje się tylko pracy moderatorom!
Na marginesie, strasznie źle się czyta tekst napisany cały dużymi literami.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee