Witam,
Otrzymałam wynik badania histopatologicznego pobranego z dwunastnicy. Wynik, jak w temacie.Poprzedni wynik badania: przewlekly naciek zapalny i zmiany struktury III B wg skali Marsha. Czy mozliwe zeby kosmki zregenerowaly się w ciągu 10 miesięcy?
Papilloma mucosae duodemi
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
Re: Papilloma mucosae duodemi
Możliwe 

-
- Nowicjusz
Az ciężko mi uwierzyc
Martwi mnie jedynie fakt ze pierwsze badanie było kierowane z podejrzeniem celiaki natomiast na ostatnim skierowaniu lekarz nie napisał ze wycinki maja być badane pod katem celiaki.

Wynik histopatu wskazuje na zakażenie wirusem brodawczaka , a nie celiakie. Dieta bg raczej nie pomoże.
Pierwszy wynik histopatu wykazał zapalenie i zanik, ale nie tylko Celiakia moze być być przyczyna takiego stanu rzeczy. Nie ma w pierwszym opisie typowych cech celiakii, a drugi wskazuje na infekcje wirusowa jako przyczynę zapalenia. Brałas lub bierzesz jakis lek IPP na zoladek?, czyli leki tzw. " osłonowe", choc z osłona to one za duzo wspólnego nie maja.
Pierwszy wynik histopatu wykazał zapalenie i zanik, ale nie tylko Celiakia moze być być przyczyna takiego stanu rzeczy. Nie ma w pierwszym opisie typowych cech celiakii, a drugi wskazuje na infekcje wirusowa jako przyczynę zapalenia. Brałas lub bierzesz jakis lek IPP na zoladek?, czyli leki tzw. " osłonowe", choc z osłona to one za duzo wspólnego nie maja.
-
- Nowicjusz
Nie biorę żadnych leków na żołądek. Pierwszy stwierdził że to polip niegroźny a celiakia się zaleczyła . Byłam z wynikiem u drugiego lekarza powiedział że kosmki regenerują się nierównomiernie i przez tą nierównomierność dają obraz brodawki i nie mam czym się martwić. Obaj natomiast stwierdzili że pierwszy wynik to obraz celiki.
W II gastroskopii wyszło również zakażenie HP.
W II gastroskopii wyszło również zakażenie HP.