W związku z tym, że już jakiś czas temu pisałam na forum o swoim szczuplutkim dwulatku z okresowymi wysypkami i dostałam sporo rad, melduję się z wynikami prosząc jednocześnie o ewentualne podpowiedzi. Mamy świeżutkie wyniki
TSH 1,8 (0,67-4,5)
Ft3 2,97 (2,77-4,71)
Ft4 1,09 (0,86-1,62)
IgE całkowite 35,9 ( 0,00-45,00)
IgA całkowite 0,75
Dodotakowo zrobiliśmy jeszcze panel alergiczny na którego wyniki czekamy. Chciałam spytać czy dobrze myslę, że skoro IgA wyszło tak niskie, to nie ma sensu robić z niego IgA EmA i IgA tTG (krew mamy zamrożoną) i zrobić tylko IgG EmA i IgG tTG? Ja wiem, że u tak małego dziecka może nie wyjść nic i to jeszcze o niczym nie bedzie świadczyło ale chcę się troche sama uspokoić. Czy może zrobić inne przeciwciała? Pani z laboratorium sugerowała, że u tak malego dziecka to lepiej robić przeciwciała przeciwko deaminowanej gladynie, czy to prawda?
Z góry dziekuje za cenne podpowiedzi.
Wyniki dziecka, prośba o interpretację i pomoc
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: Wyniki dziecka, prośba o interpretację i pomoc
A jaka jest norma do IgA?
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
-
- Nowicjusz
Normy na wynikach niestety brak 

Dowiedz się koniecznie o normę, nie rozumiem co to za praktyka laboratorium.. 

-
- Nowicjusz
Udało mi się skontaktować z laboratorium, norma dla wieku 1-6 lat wynosi 0,45-2,40
ok, tak myślałam, że mimo wszystko w normie. czyli przeciwciała możesz badać w obu klasach. badania nowej gliadyny nie jest głupie, aczkolwiek nie wiem widziałam żadnych badań potwierdzających teorię pani laborantki.