Solgar ma kobalaminę a ja potrzebuje metyl - u nas to tylko Swanson w tabletkach do ssania i Vitacost w kroplach pod język + tabletki. Patrząc na moc to Swanson wygrywa - 5000 mcg. I chyba taki kupię.
Moderator: Moderatorzy
Oczywiście. Wątroba może zrobić zapasów nawet na 5 lat.AdamWWW pisze:Czytam w tej chwili i widzę, że w dawce dziennej spożywałem 500 mcg b12 methylokobalaminy...Kurcze czy jest możliwość, że to to dziś tak nasyciłem organizm i stąd ten wynik?
Prawidłowe wartości mieszczą się w granicach 5 – 15 µmol/l. Wyższe wartości określane są terminem "hiperhomocysteinemia", gdzie za postać ciężką przyjmuje się wartości ponad 100 µmol/l.
W badaniach dorosłej populacji w Polsce (NatPol Plus) wykazano znaczną częstość występowania hiperhomocysteinemii (ok. 30%)[4].
nie widzę przeciwwskazań. możesz sobie tym tyko pomóc, osoby bez mutacji też mogą ją łykać.Myślicie, że nie czekać i wprowadzić b12 metyl już teraz?
niemożliwe. jesteś pewien, że to "pilne" zostało odczytane?Aha, a do gastroenterologa w trójmieście to zapisy na 2016 rok, nawet pomimo tego, że mama na skierowaniu: PILNE !
na pewno do konsultacji.Jak myślicie ta homocysteina to powód do zmartwień?