Choroba Duhringa
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
choroba duhringa
:? cześć dwa dni temu stwierdzono u mojego syna chorobę duhringa kazano przejść na dietę bezglutenową czy leczy się to też lekarstwami
iwa ze hycków
Witam wszystkich!!!
Ja mam takie jedno pytanko!Otóż ma Duringa i leczę się już od miesiąca, to znaczy biorę Dapson a dietę już trzymam od ok pół roku!Widzę stopniową poprawę bo już pośladki mam "czyste" i na głowie też nic nie mam!Byłem na komisji wojskowej ale tam dostałem kat. B, znaczy odroczenie o rok!Przez to nie moge dostać pracy i muszę czekać rok nie wiem na co!Czy ktoś może wie jak długo mniej więcej trzeba sie leczyć i czy to w ogóle da się wyleczyć?Jak ktoś by coś wiedział na ten temat byłbym wdzięczny!!!
Pozdrawiam Sfenson!!!
Ja mam takie jedno pytanko!Otóż ma Duringa i leczę się już od miesiąca, to znaczy biorę Dapson a dietę już trzymam od ok pół roku!Widzę stopniową poprawę bo już pośladki mam "czyste" i na głowie też nic nie mam!Byłem na komisji wojskowej ale tam dostałem kat. B, znaczy odroczenie o rok!Przez to nie moge dostać pracy i muszę czekać rok nie wiem na co!Czy ktoś może wie jak długo mniej więcej trzeba sie leczyć i czy to w ogóle da się wyleczyć?Jak ktoś by coś wiedział na ten temat byłbym wdzięczny!!!
Pozdrawiam Sfenson!!!
Wczoraj córka zjadła kilka cukierków ( moja wina bo z innej firmy niż zwykle) i dziś mamy wysypkę na plecach- barki, pośladki i policzki, na szczęście drobniutką i chyba zniknie,bo nie zjadla za wiele- 3 bananki. Ale co dziwne, moja córka , ma biegunki, zaparcia, wysypki, jest niespokojna, a w badaniach nic nie wychodzi. Lekarka tłumaczyła mi,że nie każdą postać alergii da się wykryć , pozostała nam metoda prób i błędów. Córka najlepiej funkcjonuje na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. :?
Słuchajcie, jestem nowa i mam problem. Nie ze sobą tylko z córką. Na wasze forum trafiłam przypadkowo. Ktoś mi powiedział, że to co ma moja córka to może być ta choroba duhringa. Jeszcze nie badałyśmy się. Agnieszka miała kiedyś stwierdzoną celiakię. Była na diecie ze 4 lata. Po badaniach lekarz stwierdził, że to już koniec. był spokój. Trochę chorych oskrzeli. Od jakichś 2 lat ma problemy ze skórą. W zgięciach łokci, kolan i co najgorsze popękane palce prawej ręki. Różni lekarze. W końcu dermatolog stwierdza AZS. Maści, bez leków, ograniczone alergeny. W każde wakacjew to mija bo Aga siedzi 2 miesiące nad morzem. Po powrocie zawsze nawrót choroby. Stwierdzone ma jedynie uczulenie na nikiel. Żadne inne alergeny z krwi i kłute nie wyszły. Ostatnia wizyta u lekarza rodzinnego - bo nie miałyśmy żadnych maści. Dostała Cutivate i krem Lichtena. Po przepytaniu nas Pani doktor stwierdziła, że nie podoba jej się celiakia i to czy z niej wyrosła. Przeszukałam internet w poszukiwaniu pomocy - trafiłam na forum gazety - edziecko. Tam ktoś dał mi namiary na Was. Tylko jest jedna różnica moja córka nie ma wysypki na pośladkach i plecach. Ma "tylko" na nogach, kolana, łokcie i te pękające palce. Pomocy!!! 

Monika
- Beata Bylina
- Aktywny Forumowicz
- Beata Bylina
- Aktywny Forumowicz
Dzięki za rady. A jaki wpływ na wyniki ma stosowanie diety bezmlecznej? Najbardziej przeraża mnie powrót do diety bezglutenowej. Choć pewnie teraz jest dużo łatwiej wszystko kupić. Ja 8 lat temu zamawiałam wszystko w Poznaniu przez Stowarzyszenie Dzieci na Dietach, trochę później pojawił się sklep gdzie już można było dostać sporo rzeczy. A teraz to nawet nie wiem czy jest jeszcze w Toruniu. Trzeba się będzie rozejrzeć. :?
Monika
- Beata Bylina
- Aktywny Forumowicz
Chodziło mi wyłącznie o dietę bezglutenową.Prawdopodobnie w pierwszej kolejności zalecą wykonanie IgAEma,[lub inny marker]a przeciwciała te są wtedy ,gdy się je gluten.Po wprowadzeniu diety mogą utrzymać się ok.2 tygodni.
Może to głupio brzmi,ale dieta w obecnej chwili to problem jedynie finansowy.A może AŻ FINANSOWY!Zależy od grubości portfela.
Dieta bezmleczna nie wpływa na wyniki.
Przejrzyj spokojnie FORUM.Znależć powinnaś prawie wszystko na temat zakupu produktów bezglutenowych.
Trzymaj się cieplutko w ten zimny nieprzyjemny czas!
Beata
Może to głupio brzmi,ale dieta w obecnej chwili to problem jedynie finansowy.A może AŻ FINANSOWY!Zależy od grubości portfela.
Dieta bezmleczna nie wpływa na wyniki.
Przejrzyj spokojnie FORUM.Znależć powinnaś prawie wszystko na temat zakupu produktów bezglutenowych.
Trzymaj się cieplutko w ten zimny nieprzyjemny czas!
Beata

- Kasia-mama
- Forumowicz
- Kasia-mama
- Forumowicz
do Kasi -mamy , dzięki za odpowiedź, u nas właśnie tak jest ,że testy nic nie wykazują a objawy sa.
Z synem, zaczekam na wizytę u lekarza - alergologa już w przyszły poniedziałek.
A Ola, znów była biegunka w sobote ,najgorzej,że nie wiem po czym
, byliśmy u znajomych, może coś zjadła?? Wiem ,że na pewno nie był to wirus.
:cheesy:
Trochę nie na temat, ale mi wybaczcie :cheesy:
Z synem, zaczekam na wizytę u lekarza - alergologa już w przyszły poniedziałek.
A Ola, znów była biegunka w sobote ,najgorzej,że nie wiem po czym

:cheesy:
Trochę nie na temat, ale mi wybaczcie :cheesy:
-
- Nowicjusz
Mariusz bardzo Cię przepraszam za oskarżenia pod twoim adresem które ukazały się ,udostępniłam komputer siostrzeńcowi i to są skutki nie odpowiedzialnych ludzi ,jak mnie poinformowałże robił sobie żarty.Bardzo mi przykro z tego powodu ,mam nadzieję że przyjmiesz moje przeprosiny. BARDZO PRZEPRASZAM Iwa
Przeprosiny przyjęte (jeżeli to było do mnie :cheesy: ).
A siostrzeńca zmolestować zakazem dostępu do komputera przez miesiąc...
MariuszO
Przeprosiny przyjęte (jeżeli to było do mnie :cheesy: ).
A siostrzeńca zmolestować zakazem dostępu do komputera przez miesiąc...
MariuszO
iwa ze hycków