CELIAKIA I HELICOBAKTER

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

joana22
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: joana22 »

Hej Hejka pije siemie codziennie rano na czczo no ono nawet mi sie odbija i mam zgage wiec cos jest nie tak jutro ide do lekarki mojej bo bede miala robiona cytometrie przeplywowa i powalcze o antybiotyki na heliko bo jezeli sie jej raz na zawsze nie pozbede to bede cierpiec caly czas czeka mnie 2 tyg leczenia juz raz to przechodzilam i masakra :P biegunki mdłosci ale zoładek juz w 4 dniu nie bolał wiec ulga ale ta cholera wrocila po 3 mc ...moze tez ja masz i stad te wrzody ..a moze wiesz od czego jeszcze zanikaja kosmki ?
hejka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: hejka »

No joanno zanik kosmkow moze byc tez od lambli.Ale jak pisałaś wycinek z biopsji chyba ją wykluczył.No ale ja raczej u ciebie zrozumiałam,ze masz ta celiaklie.No ale antybiotyki,ktore brałaś na wrzody robia też spustoszenie.Alergiia też może byc powodem.tylo trzeba wybadać na co.No ale gdybać nie można ,trzeba znaleść przyczyne.
Obrazek
hejka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: hejka »

No a IV stopień w skali Marsha to chyba jak najbardziej wskazuje celiakie.Poza celiakia przyczyną zaniku kosmków mogą też być infekcje jelitowe(wirusowe,bakteryjne, lamblioza-już pisałam o niej)immunoproliferacyjna choroba jelita cienkiego,sprue kolagenowa,alergia pokarmowa-wspomniana,AIDS,radio-i chemioterapia- a tego raczej nie miałaś.No tyle wygrzebałam:)

//moderatorka: poprawiono nazwy chorób
Ostatnio zmieniony pn 28 wrz, 2009 22:16 przez hejka, łącznie zmieniany 1 raz.
joana22
Nowicjusz
Nowicjusz

No tyle tez wyszukalam ale dzieki wiem ze antybiotyki sieja spustoszenie ale wole 14 dni biegunki niz codzienne bole okropne zoladka wiec zaczne od jutra brac antybiotyki i zobacze co bedzie dalej ...pozdr
joana22
Nowicjusz
Nowicjusz

A jeszcze mam jedno pytanko czy po zrobieniu przeciwciał kiedy wyjda ujemne dalej mozna mowic ze moj zanik 4 stopnia jest od glutenu czy szukac dalej innej choroby??/ bo dla mnie to wszystko takie dziwne ,,,nigdy nie mialam problemow z jelitami jak zaszlam w ciaze to przytylam 30 kg i wszystko bylo ok wiec nie wiem czy to jest celiakia a lekarka mi powiedziala ze zanik kosmkow jest nawet po grypie :| niezle
ODPOWIEDZ