CELIAKIA I HELICOBAKTER
Moderator: Moderatorzy
Hej Hejka pije siemie codziennie rano na czczo no ono nawet mi sie odbija i mam zgage wiec cos jest nie tak jutro ide do lekarki mojej bo bede miala robiona cytometrie przeplywowa i powalcze o antybiotyki na heliko bo jezeli sie jej raz na zawsze nie pozbede to bede cierpiec caly czas czeka mnie 2 tyg leczenia juz raz to przechodzilam i masakra
biegunki mdłosci ale zoładek juz w 4 dniu nie bolał wiec ulga ale ta cholera wrocila po 3 mc ...moze tez ja masz i stad te wrzody ..a moze wiesz od czego jeszcze zanikaja kosmki ?

No joanno zanik kosmkow moze byc tez od lambli.Ale jak pisałaś wycinek z biopsji chyba ją wykluczył.No ale ja raczej u ciebie zrozumiałam,ze masz ta celiaklie.No ale antybiotyki,ktore brałaś na wrzody robia też spustoszenie.Alergiia też może byc powodem.tylo trzeba wybadać na co.No ale gdybać nie można ,trzeba znaleść przyczyne.
No a IV stopień w skali Marsha to chyba jak najbardziej wskazuje celiakie.Poza celiakia przyczyną zaniku kosmków mogą też być infekcje jelitowe(wirusowe,bakteryjne, lamblioza-już pisałam o niej)immunoproliferacyjna choroba jelita cienkiego,sprue kolagenowa,alergia pokarmowa-wspomniana,AIDS,radio-i chemioterapia- a tego raczej nie miałaś.No tyle wygrzebałam:)
//moderatorka: poprawiono nazwy chorób
//moderatorka: poprawiono nazwy chorób
Ostatnio zmieniony pn 28 wrz, 2009 22:16 przez hejka, łącznie zmieniany 1 raz.
A jeszcze mam jedno pytanko czy po zrobieniu przeciwciał kiedy wyjda ujemne dalej mozna mowic ze moj zanik 4 stopnia jest od glutenu czy szukac dalej innej choroby??/ bo dla mnie to wszystko takie dziwne ,,,nigdy nie mialam problemow z jelitami jak zaszlam w ciaze to przytylam 30 kg i wszystko bylo ok wiec nie wiem czy to jest celiakia a lekarka mi powiedziala ze zanik kosmkow jest nawet po grypie
niezle