wynik gastroskopii wyszło tak-przełyk ok,błona śluzowa żołądka prawidłowa.i tam inne części ok.do badania hist-pat:fragment błony śluzowej dwunastnicy z zanikiem kosmków 3 wg.Marsha,w drugim wycinku zanik mniejszego stopnia.
Fragment błony śluzowej części odżwiernikowej żołądka z przewlekłym procesem zapalnym o niewielkim nasileniu.Nie stwierdzono bakterii Helicobacter pylori.
W Lublinie nie badano pod tym kontem co napisałaś-Nastka.
Ale wiesz,robiono echo serca w Lublinie{w moim mieście też i to 3razy-a nic takiego nie pokazało}i tam wyszła niedomykalność zastawki-zmartwiłam się tym,kazano co 2lata kontrolować.
A syn tak aktywnie gra w piłkę nożną,jeżdzi na zawody szkolne-teraz-jest ok.
A ciekawe jak to się ma do takiego stylu życia
Dzięki Nastka;-}
Kłucie w żebrach
Moderator: Moderatorzy
- dorciap1975
- Forumowicz
Ja nie jestem lekarzem, ale jak piszesz, w części żołądka był proces zapalny o niewielkim nasileniu. Syn dostał na to jakieś leki? Często jest tak, że jeśli ktoś ma zadatki do nadkwasoty czy też refluksu, to to wraca nawet po leczeniu. Ja mam tak, że niestety wypicie napoju gazowanego, wina, itp powoduje uruchomienie procesu i automatycznie zaczynają się kucia oscylujące wokół żołądka, żeber. Może warto byłoby spróbować pobrać bioprazol - skonsultować to z lekarzem. Jest też Bioprazol bio bez recepty, zawierający mniejszą dawkę.
- dorciap1975
- Forumowicz
Leki jakie zostały przepisane to;Duspatalin 135mg i Helicid ,wiem że Helicid mogą stosować Celiaczki-pisałam do producenta a producent Duspatalin-u nie odpisał jeszcze;-{
Więc takie leki dostał.
a teraz dobra wiadomośc ...kłucia ustąpiły;-}}
Pozdrawiam.
Dziękuję wszytstkim za pomoc;-}}
Więc takie leki dostał.
a teraz dobra wiadomośc ...kłucia ustąpiły;-}}
Pozdrawiam.
Dziękuję wszytstkim za pomoc;-}}
Syn Mateusz na diecie od lutego 2010