wynik - prośba o Wasze opinie
Moderator: Moderatorzy
Dziękuję za odpowiedzi. Na wyniku nie ma nic odnośnie limfocytów. Zastanawiam się nad zabraniem moich wycinków i przebadanie ich w bardziej może renomowanym ośrodku. Co o tym myślicie? Za gastro i wycinki płaciłam sama, więc nie powinno być problemu z ich oddaniem, pod warunkiem, że jeszcze je mają.
Dzisiaj kupiłam jeszcze sobie Dermenę, miala dobre opinie + wyciąg ze skrzypu i pokrzywy.
Dzisiaj kupiłam jeszcze sobie Dermenę, miala dobre opinie + wyciąg ze skrzypu i pokrzywy.
To może być efekt niedoczynności tarczycy. TSH, Ft4 i Ft3 robiłaś?jagódka pisze:Jeszcze jedno pytanko. MAm ogromny rpblem od miesiąca z wypadajacymi włosami, leca garściami. Łykam żelazo i wcieram Radical- ampułki. Niestety za razie zadnej poprawy, tarczyca w porządku. Czy macie problem z wypadaniem włosów?I co z nim robicie? Już i tak je podcięłam dość drastycznie.
Łysienie plackowate towarzyszy chorobom autoimmunologicznym, podobnie jak bielactwo.Lubomir pisze:U mnie też wypadają włosy ale na podbródku. Jak się ogolę to nie widać ale jak parę dni się nie ogolę, to jest to widoczne. Na początku miałem tylko małą palmkę a teraz mam bruzdę o szerokości 1 cm i o długości ust. Byłem u dermatologa i powiedziała mi pani doktor, że to stres i emocjonalne sprawy. Przepisała mi Piloxidil i jakiś antybiotyk do wcierania na zmianę. Nic nie pomogło i zaniechałem tego a ognisko łysienia plackowatego powiększa się stale. Gastrolog u którego byłem powiedział, że to "problem towarzyski" i o niczym nie świadczy.
Swego czasu pomogła mi kuracja przeciw wypadaniu włosów seboradin. Stosowałam ampułki forte i szampon, róznica była ogromna po jakichś 2-3 miesiącach, pojawiły się baby hair i włosy się zagęściły także polecam taką kurację tylko systematyczność jest niezbędna.jagódka pisze:Jeszcze jedno pytanko. MAm ogromny rpblem od miesiąca z wypadajacymi włosami, leca garściami. Łykam żelazo i wcieram Radical- ampułki. Niestety za razie zadnej poprawy, tarczyca w porządku. Czy macie problem z wypadaniem włosów?I co z nim robicie? Już i tak je podcięłam dość drastycznie.
Tarczyca wygląda na pierwszy rzut oka ok., ale w Hasi można przez przypadek trafić na takie wyniki niby ok. Powtórz te badania za kilka tygodni na wszelki wypadek.
A jak testosteron wolny, kortyzol, DHEA, prolaktyna? Przetłuszczają ci się włosy, skóra na twarzy czy raczej są za suche?
A jak testosteron wolny, kortyzol, DHEA, prolaktyna? Przetłuszczają ci się włosy, skóra na twarzy czy raczej są za suche?
Ostatnio zmieniony pt 14 cze, 2013 10:14 przez alva_alva, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic ci nie mówili lekarze, bo jeśli podstawowa prolaktyna jest dobra, to obciążenia się nie robi . Jeśli podstawowa prolaktyna jest za wysoka, to się wtedy dopiero robi obciążenie, gdyż wynik po obciążeniu pokazuje czy jest ta prolaktyna jest za wysoko czynnościowo, czyli np. w wyniku stresu czy jej źródło leży np. w gruczolaku przysadki.
Majątek wydałam do tej pory, bo przeciwciała swoje i syna, syna genetyczne i moją gastroskopię z wycinkami, tarczycę i inne badania - niezliczoną ilość to z własnej kieszeni...i tak w ten sposób wspomagam służbę zdrowia, zresztą widzę, że nie tylko ja 
Lekarze dają tylko skierowanie na podstawowe badania....

Lekarze dają tylko skierowanie na podstawowe badania....
Ostatnio zmieniony sob 15 cze, 2013 10:38 przez jagódka, łącznie zmieniany 1 raz.