Wyniki
Moderator: Moderatorzy
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: Wyniki
Nie, to badanie ma zawsze sens 

Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Jestem na diecie pół roku i prawie tyle samo nie jadłam pierogów, które zawsze uwielbiałam. Trochę się nad sobą użalałam, że nie będę już jeść tego to dawniej, ale ostatnio powiedziałam dość i wzięłam się w garść. Okazało się, ku memu zaskoczeniu, że potrafię pierogi zrobić sama. Tak jak pizzę, chlebek i wiele innych rzeczy. Nie mam może zbyt wielkiego talentu kulinarnego, ale to co gotuję jest jadalne, a ja mam wielką frajdę z tego, że jem to, na co mam ochotę i to co lubię. Do makaronów kukurydzianych już się przyzwyczaiłam.Nataliaaa pisze:W zasadzie wszystko poza koniecznością odstawienia produktów z maka pszenna typu pieczywo czy makaron, nawet juz jestem w stanie sobie wyobrazic życie bez zwykłych pierogówale najtrudniejsze wydają mi sie kwestę małych/śladowych ilości glutenu np. w sosach, słodyczach, które na pierwszy rzut oka glutenu nie maja, jogurty etc.
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
I to się nazywa odpowiednie podejście
"Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma" 

Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Badanie tej witaminy ma sens ZAWSZE, zwłaszcza w naszym klimacie i niskim spożyciu ryb i owoców morza. Choć i tak podaż tej witaminy z dietą jest mimo wszystko nikła. Dlatego zaleca się tran i w razie dużego niedoboru - tabletki/ kropelki.
Tak, ja na wstępie weszłam w fazę użalania sie, ale szybko mi przeszło. Nabyłam książkę 'Kuchnia polska bez pszenicy" i zobaczyłam, ze nie jest tak strasznie jak myślałam. Ja uwielbiam gotować, muszę tylko przestawić sie na inne produkty. Chleb zaczęłam robić sama, pierwszy istna porażka, drugi sie robikasiak195 pisze:Jestem na diecie pół roku i prawie tyle samo nie jadłam pierogów, które zawsze uwielbiałam. Trochę się nad sobą użalałam, że nie będę już jeść tego to dawniej, ale ostatnio powiedziałam dość i wzięłam się w garść. Okazało się, ku memu zaskoczeniu, że potrafię pierogi zrobić sama. Tak jak pizzę, chlebek i wiele innych rzeczy. Nie mam może zbyt wielkiego talentu kulinarnego, ale to co gotuję jest jadalne, a ja mam wielką frajdę z tego, że jem to, na co mam ochotę i to co lubię. Do makaronów kukurydzianych już się przyzwyczaiłam.

Zbadam witaminę D przy najbliższej okazji, a tran we mnie systematycznie, profilaktycznie wciska mój chłop