spoko, kwestia przyzwyczajenia.
czy teraz jesz ryby, albo chociaż jaja? czemu ich unikałaś?
testy na nietolerancje warto robić kiedy nie wiadomo co się dzieje, a się dzieje.
może spróbuj na razie wyeliminować te 3 produkty (marchew i seler jest wszechobecny) i zobacz czy jest jakakolwiek poprawa.
IgA jest ok, więc teraz tak jak napisałaś.
co to znaczy "zdarza mi się go jeszcze zjeść"? jak często? to oczywiście może bardzo wpłynąć na wyniki przeciwciał, jeśli je produkujesz.
alergia pokarmowa mogła jak najbardziej doprowadzić Cię do takiego stanu, w połączeniu ze złą dietą bez zbilansowania itd to już w ogóle kombos. a poprawa to kwestia indywidualna, nie ma reguły. różnica może być od razu, albo nawet po wielu miesiącach.
Prośba o porównanie objawów
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
Re: Prośba o porównanie objawów
Ryby jem bardzo rzadko, po prostu ich nie lubię (dla mnie wszystkie śmierdzą mułem), jajka jem częściej ale pewnie nie tak często jak powinnam (jedno na tydzień lub dwa
). Dużym problemem jest to że nie czuje głodu, często jem bo wiem, że muszę ale wcale nie mam ochoty. Do tego jem małe porcje nawet jak mi smakuje ponieważ w pewnym momencie już nie jestem w stanie więcej zmieścić.
Gluten zdarza mi się jeść przede wszystkim w batonach pszennych, sękaczu itp. kilka razy w tygodniu. Chleb, makaron bezglutenowy, zupy bez mąki jem od 2 tygodni.
Staram się dbać o jelita, ale też nie chcę za wiele zmieniać do wizyty u gastrologa i tak już jem o wiele mniej glutenu niż kiedyś i biorę tribux, debridat.

Gluten zdarza mi się jeść przede wszystkim w batonach pszennych, sękaczu itp. kilka razy w tygodniu. Chleb, makaron bezglutenowy, zupy bez mąki jem od 2 tygodni.
Staram się dbać o jelita, ale też nie chcę za wiele zmieniać do wizyty u gastrologa i tak już jem o wiele mniej glutenu niż kiedyś i biorę tribux, debridat.
Re: Prośba o porównanie objawów
musisz trochę wzbogacić tą dietę, powoli rozciągać żołądek, bo będzie coraz gorzej 
jajek sobie nie żałuj. jeśli masz problem z rybami, to łykaj tran, olej lniany.
nie ograniczaj glutenu do czasu badań na celiakię.

jajek sobie nie żałuj. jeśli masz problem z rybami, to łykaj tran, olej lniany.
nie ograniczaj glutenu do czasu badań na celiakię.