Dieta bezglutenowa a anemia

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

kofi
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Re: Dieta bezglutenowa a anemia

Post autor: kofi »

Leeloo pisze:Przeciwciała przeciw komórkom okładzinowym błony śluzowej żołądka i przeciw czynnikowi wewnętrznemu IF.
Teraz dał mi skierowanie hematolog.
Olał niski poziom B12, stwierdził, że póki krwinka nie jest za duża (a jest za mała :okulary2: ) to nie ma co się przejmować. :okulary2: Niedobór żelaza postępujacy w takim tempie może być wynikiem nowotworu i dał mi skierowanie na kolejne badania - USG brzuch i kolonoskopię kolejną. Mam dość. Nie wiem, czy wo ogóle jest sens je robić, skoro ze strony ukłądu pokarmowego nic mi nie dokuczało. Tym bardziej, że na skierowanie nie dam rady wykonać tych badań (USG) przed kolejną wizytą, a bez nich wizyta nie ma sensu. Nie wiem. Nie chce mi się o tym myśleć. W każdym razie każdy lekarz sugeruje, że wszyscy poprzedni są głupi i że to właściwie moja wina, że chodziłam do tak głupich lekarzy.
MajaWN
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: MajaWN »

Ja lekarzy nie rozumiem. Przecież niski poziom B12 na dłuższą metę powoduje duże spustoszenia neurologiczne.
każdy lekarz sugeruje, że wszyscy poprzedni są głupi i że to właściwie moja wina, że chodziłam do tak głupich lekarzy.
Niestety ręce opadają. :(
Awatar użytkownika
Kania78
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: Kania78 »

Badanie na krew utajoną w kale miałam wykonywane, wynik ujemny.
Dzięki za linka :-)
Na pewno zapoznam się z nim w wolnym czasie.

Kofi ja dla świętego spokoju zrobiłabym te badania.
"...zbudujmy enklawę przed codziennym stresem, i jak dzieci cieszmy się każdym sukcesem..."
ODPOWIEDZ