Czy dodatnie IgA to objaw celiakii?
Moderator: Moderatorzy
Re: Czy dodatnie IgA to objaw celiakii?
może tak wychodzi ten ostatni stres?
zdrówka!
zdrówka!
-
- Forumowicz
Nie wiem już sama....
kiedyś puchłam od leków przeciwbólowych, a dziś wstałam i po antybiotyku również. A w klinice gdzie można mnie leczyć nie ma do końca roku już miejsc.
Dzięki
również zdrówka!
kiedyś puchłam od leków przeciwbólowych, a dziś wstałam i po antybiotyku również. A w klinice gdzie można mnie leczyć nie ma do końca roku już miejsc.
Dzięki

W jakich miejscach puchniesz?
-
- Forumowicz
Głównie usta, dziś warga górna, wokoło oczu, skóra brwi. Swędzi mocno. trzyma już od rana mimo podania encortonu kilka razy. Dexavenu nie chciałam brać, bo sądziłąm że mi po encortonie jak zawsze zejdzie. Lekarz zmienił mi lek na neloren, bo te zastrzyki mi nie szkodzą.
Najgorsze jest to, że muszę sama szukać kliniki alergologicznej, bo we wrocku brak już miejsc. Ale tam mam wizytę w poradni na 11.02, porobiłam zdjęcia i pokaże jak wyglądam. Widok dość komiczny, bo wyglądam jak kaczuszka. Rodzina jak mnie dziś zobaczyła to ze śmiechu płakali, pisze dość nieskłądnie, bo jestem dość oszołomiona.
Najgorsze jest to, że muszę sama szukać kliniki alergologicznej, bo we wrocku brak już miejsc. Ale tam mam wizytę w poradni na 11.02, porobiłam zdjęcia i pokaże jak wyglądam. Widok dość komiczny, bo wyglądam jak kaczuszka. Rodzina jak mnie dziś zobaczyła to ze śmiechu płakali, pisze dość nieskłądnie, bo jestem dość oszołomiona.
zauważyłaś jakąś zależność między tymi puchnięciami? pora roku, jedzenie, sytuacja silnego stresu, dzień cyklu, pora dnia?
-
- Forumowicz
Zawsze rano, jedzenie- brak związku. Moja alergolog twierdzi, że ja jestem uczulona na salicylany, ale to tylko leczą w klinikach.
Zjadłam już 6 tabletek encorton 5 mg i mało mi zeszło. Jak jutro tak będzie to będę musiała dexaven wziąć jednak, a ja nie lubię sterydów.
Zjadłam już 6 tabletek encorton 5 mg i mało mi zeszło. Jak jutro tak będzie to będę musiała dexaven wziąć jednak, a ja nie lubię sterydów.
Spuchnąć na twarz można też ładnie od sterydów, zwłaszcza w dużych dawkach.Dziwne, że puchniesz rano, po nocy, w ciągu której nic nie jesz, nigdzie nie chodzisz.
-
- Forumowicz
W nocy podjadam słodkości.
i spanie na brzuchu=obrzęk twarzy
-
- Forumowicz
spię wysoko, na boku z podkulonymi nogami
jak embrion 
Mam złe krążenie, dostałam lek, ale teraz musiałam go odstawić- zdąrzyłam jeden wziąć. U nas w rodzinie to norma z krążeniem, ale ja mam najgorsze. Wydaje kasę na odzież jack wolfskin, ale nadal marznę .
Podzwonię do innych klinik po kraju i się zobaczy, nie ma co panikować.

Mam złe krążenie, dostałam lek, ale teraz musiałam go odstawić- zdąrzyłam jeden wziąć. U nas w rodzinie to norma z krążeniem, ale ja mam najgorsze. Wydaje kasę na odzież jack wolfskin, ale nadal marznę .
Podzwonię do innych klinik po kraju i się zobaczy, nie ma co panikować.
-
- Forumowicz
Słyszałyście o czymś takim jak kurs robienia zastrzyków? ja noszę przy sobie dexaven i w razie wu musze lecieć do przychodni. A tak to bym sobie doraźnie sama.
Cukrzycy robią sobie zastrzyki kilka razy dziennie. Kursów kończyć nie trzeba.
-
- Forumowicz
Ale oni niedomięśniowo, a ja dexaven własnie tak.
Latanie po przychodniach, kolejki, dodatkowe bakterie i wirusy. Tego mi nie potrzeba.
Przeszukałam net i chyba , a raczej na pewno nie ma.
Latanie po przychodniach, kolejki, dodatkowe bakterie i wirusy. Tego mi nie potrzeba.
Przeszukałam net i chyba , a raczej na pewno nie ma.
Domięśniowo czasem też. Zależy jaki efekt chce się uzyskać. Domięśniowo szybciej i gwałtowniej insulina działa, szybciej zbija cukier.
nie masz w rodzinie/wśród znajomych lub znajomych znajomych - pielęgniarki? może mogłaby Cię przyuczyć?