Czy dodatnie IgA to objaw celiakii?
Moderator: Moderatorzy
-
- Forumowicz
Re: Czy dodatnie IgA to objaw celiakii?
No mam, ale czy tak można?
wolała bym mieć uprawnienia
wolała bym mieć uprawnienia
A ile razy dziennie ten zastrzyk? Musisz pochodzić do przychodni najwyżej, tak jak na zastrzyki antybiotykowe. Swoją drogą żaden cukrzyk nie ma uprawnień, a domięśniowo także się robi insulinę, częściej np. bazę w udo. Na SM też chorzy biorą raz dziennie zastrzyk przez rok np. i sami robią zastrzyk, bez żadnych uprawnień. Idz do przychodni, niech ci pielęgniarka pokaże co i jak, a jak się boisz zrobić sama, no to musisz chodzić do przychodni raczej.Innego wyjścia nie ma.
-
- Forumowicz
Zastrzyk doraźnie.
-
- Forumowicz
Odebrałam własnie swoje wyniki z krwi, za dużo białych i za mało glukozy, a ja teraz objadam się słodyczami. Te laboratorium to wozi krew, więc pewnie coś im " nie wyszło". Leukocytów nie jest dużo za dużo, mam 12,1 G/l także przy infekcji teraz to norma.
pisząc wyniki, pisz normy.
masz hipoglikemię? dlatego tak Cię ciągnie do cukru, organizm się broni. masz w rodzinie cukrzycę? badałas kiedys krzywą cukrową?
masz hipoglikemię? dlatego tak Cię ciągnie do cukru, organizm się broni. masz w rodzinie cukrzycę? badałas kiedys krzywą cukrową?
-
- Forumowicz
glukoze mam 64,00 mg/dl ( n: 74-106,00) w sumie tez nie ma dużej różnicy.
to mnie najmocniej dziwi, bo ja wstaje w nocy by podjeść słodycze i to nie są małe ilości. W dzień pije dużo herbat i to bardzo słodkich. Może dlatego jestem takla ospała ostatnio.
U nas są cukrzyce, ale z nadmiaru cukru.
Krzywej cukrowej chyba nigdy mi nikt nie sprawdzał, bo ja miałam badania wręcz robione od wielkich dzwonów, a wyniki było książkowe. A kzywa miałam w ciąży robioną.
Przypominają mi się sytuacje kiedy nagle w ciagu dnia miałam ataki na cukier, drżały mi ręce, myślałam że zemdleje. Ale koleżanka farmaceutka powiedziała, że tak reaguje się na stres, poziom cukru spada.
Wątek córki zamianił się w wątek matki, no dziwne przynajmniej.
to mnie najmocniej dziwi, bo ja wstaje w nocy by podjeść słodycze i to nie są małe ilości. W dzień pije dużo herbat i to bardzo słodkich. Może dlatego jestem takla ospała ostatnio.
U nas są cukrzyce, ale z nadmiaru cukru.
Krzywej cukrowej chyba nigdy mi nikt nie sprawdzał, bo ja miałam badania wręcz robione od wielkich dzwonów, a wyniki było książkowe. A kzywa miałam w ciąży robioną.
Przypominają mi się sytuacje kiedy nagle w ciagu dnia miałam ataki na cukier, drżały mi ręce, myślałam że zemdleje. Ale koleżanka farmaceutka powiedziała, że tak reaguje się na stres, poziom cukru spada.
Wątek córki zamianił się w wątek matki, no dziwne przynajmniej.
Magdalena, to co piszesz- podjadanie w nocy, picie, ciągi do cukru - wymaga zbadania. 64 to jest nisko i różnica w tym wypadku też nie jest mała- jak długo byłaś na czczo do tego badania?
jak często sikasz? jesteś drażliwa oprócz tej ospałości? pocisz się?
zobacz w internecie jakie są objawy hipoglikemii.
jak często sikasz? jesteś drażliwa oprócz tej ospałości? pocisz się?
zobacz w internecie jakie są objawy hipoglikemii.
-
- Forumowicz
Długo byłam na czczo, około 12 godzin. W nocy strasznie pić mi się chcialo, ale nie piłam bo nie wiedziałam czy mogę wode mineralną. A miałam badania wapnia i sodu.
Często latam sikać, bo pije dużo, a czy jestem rozdrażniona...... jestem jak bomba bez zawleczki. Mam napady niekontrolowanej wściekłości. Nocne poty osttanio spore, a ja nie poce się w ogóle.
Zaczynam się bać, bo jesli to poczatek tej hipo to znaczy że będe tyła? nie jestem na żadnej diecie, ale modelką nie jestem.
Często latam sikać, bo pije dużo, a czy jestem rozdrażniona...... jestem jak bomba bez zawleczki. Mam napady niekontrolowanej wściekłości. Nocne poty osttanio spore, a ja nie poce się w ogóle.
Zaczynam się bać, bo jesli to poczatek tej hipo to znaczy że będe tyła? nie jestem na żadnej diecie, ale modelką nie jestem.
Magdalena przejdź się do lekarza z tym wynikiem i objawami, nocne poty i bycie bombą..ja nie chcę niczym straszyć, ale sama zauwazyłaś, że jest inaczej. Z cukrem nie ma zabawy, nie można tego odwlekać.
-
- Forumowicz
zobaczymy czy jutro mi się uda, bo mam odczulanie z córką i muszę wreszcie porozmawiać o moich puchnięciu ust- dziś było to samo- tym razem dolna warga i prawe ucho.
Poczytałam o hipo i to nie jest cukrzyca, chyba.
Może dlatego jestem taka agresywna...
Poczytałam o hipo i to nie jest cukrzyca, chyba.
Może dlatego jestem taka agresywna...
Poczytaj o niskim IG i przejdź na dietę o niskim IG, to jest dieta cukrzycowa w sumie.Powinno to zapobiec spadkom cukru. Jedz też więcej tłuszczu nieco ,gdyż tłuszcz podnosi cukier znacznie później, dłużej trzyma wyższy poziom glukozy i cukier po tłuszczu wolniej opada.W necie są tabelki produktów z IG. Można jeść produkty z IG do maks 55. Przez pierwsze kilka dni możesz gorzej się czuć, ale po kilku dniach cukier się unormuje- o ile to hipo reaktywna.
Przy hipo ludzie tyją, bo ciągle podjadają, także w nocy i jedzą słodkie, co hipo jeszcze bardziej nakręca.
Trzeba by zrobić jeszcze raz ten cukier na czczo, zobaczyć czy to powtarzalny wynik czy przypadkowy. Jeśli wyjdzie znowu za nisko, to trzeba się rozejrzeć za przyczyną.
Przy hipo ludzie tyją, bo ciągle podjadają, także w nocy i jedzą słodkie, co hipo jeszcze bardziej nakręca.
Trzeba by zrobić jeszcze raz ten cukier na czczo, zobaczyć czy to powtarzalny wynik czy przypadkowy. Jeśli wyjdzie znowu za nisko, to trzeba się rozejrzeć za przyczyną.
-
- Forumowicz
Ja w nocy podjadam juz od kilku ładnych lat, głównie słodycze. Wtedy dopiero zasypiam.
Pewnie to chwilowe wahania, oby, bo nie chce tyć. Powtórzę badanie, ale już chyba w szpitalu, tam badają na miejscu, nie wożą tę krew tak jak stąd.
Pewnie to chwilowe wahania, oby, bo nie chce tyć. Powtórzę badanie, ale już chyba w szpitalu, tam badają na miejscu, nie wożą tę krew tak jak stąd.
-
- Forumowicz
Jeśli okazało by się, że mam ten hipo to wtedy , no właśnie co wtedy? bo chyba nie podawanie insuliny?
a może kupić sobie glukometr i samemu badać, mam awersje co do przychodni i szpitali.
a może kupić sobie glukometr i samemu badać, mam awersje co do przychodni i szpitali.
jeśli hipoglikemia, to trzeba poszukać przyczyny- dalsza diagnostyka. insulina powoduje obniżenie stężenia glukozy we krwi.
Tak jak napisała alva, wtedy duża rola w stosowanej diecie- o niskim IG
Tak jak napisała alva, wtedy duża rola w stosowanej diecie- o niskim IG
-
- Forumowicz
Mam nadzieję, że to pomyłka.
Czekam jeszcze na wynik helikoptera, czyli helikobacter p. ale to za kilka dni. Może wyjaśnią się już nieco te bóle brzucha. A może ja przeniosłam jej objawy na siebie? białe kaftany jak nic
Czekam jeszcze na wynik helikoptera, czyli helikobacter p. ale to za kilka dni. Może wyjaśnią się już nieco te bóle brzucha. A może ja przeniosłam jej objawy na siebie? białe kaftany jak nic