Jakie macie objawy po zjedzeniu czegoś glutenowego

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Cecylia
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: Cecylia »

Ja również miałam przykre doświadczenie w pierwszych dniach swojej diety... a sprawcą była jajecznica, dziwne bo jajko ugotowane zarówno na twardo lub miękko zjem i żadnych ubocznych skutków nie mam, po jajecznicy niestety czuję się fatalnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ann_a
Nowicjusz
Nowicjusz
Post autor: Ann_a »

Cecylia pisze:Ja również miałam przykre doświadczenie w pierwszych dniach swojej diety... a sprawcą była jajecznica, dziwne bo jajko ugotowane zarówno na twardo lub miękko zjem i żadnych ubocznych skutków nie mam, po jajecznicy niestety czuję się fatalnie.
może zła kiełbasa lub dodalaś cebuli -tak jak ja.Masakra ..:P
Awatar użytkownika
Cecylia
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: Cecylia »

Nie, kiełbasy nie jadam, z cebulką nie lubię jajecznicy lecz dogodziłam sobie i zrobiłam na boczku.... MASAKRA.... teraz już nawet usmażone na masełku szkodzą, więc poprzestałam na gotowanych. Po nich czuję się dobrze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Rafal_tata »

Podejrzany może być jeszcze tłuszcz potrzebny do zrobienia jajecznicy. Zauważyłem u siebie, że generalnie im mniej tłuszczu w potrawie, tym łagodniej ją przyswajam. Ale sprawy te są całkiem indywidualne.
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: kabran »

Ann_a pisze:lub dodalaś cebuli -tak jak ja.Masakra ..
Rafal_tata pisze:Podejrzany może być jeszcze tłuszcz potrzebny do zrobienia jajecznicy.
Pierwsze miesiące na diecie bg to obowiązkowo jedzenie lekkostrawne. Smażona/duszona cebula to faktycznie masakra, smażenie czegokolwiek na tłuszczu też. Jeśli jajecznica, to na parze, a jeśli cebula, to do oglądania, nie do jedzenia ;) . I nie ma to nic wspólnego z glutenowością, po prostu chodzi o to, aby jelitom ułatwić regenerację, a nie utrudniać życie. Bo się zemszczą za takie traktowanie.... ;)
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ann_a
Nowicjusz
Nowicjusz
Post autor: Ann_a »

podobno jestem niezdiagnozowana do końca.
tyle odnośnie mojego problemu.
hm...

wiec może stad objawy po rzeczach które powinnam normalnie przyswajać.
ODPOWIEDZ